Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Spanyolország témájú cikkeink

2019.04.24.
Mediterrán havazás, három méter hó Spanyolországban
Fehér lett a húsvét a magasabb részeken a dél-európai és észak-afrikai hegyekben. Libanonban 40 centiméter hó hullott, ugyanennyit mértek a spanyol síterepen, Sierra Nevadán is, ahol három méter vastagon áll a hó a legmagasabb részeken.
2019.02.11.
Kilian Jornet újabb rekordot döntött meg sítalpakon
A katalán extrémsportoló ezúttal sítalpakon döntött rekordot a norvégiai Tusten síterepén. A hétvégén 23 486 méter szintkülönbség emelkedést sítúrázott össze 24 óra alatt. Átlagban, óránként 979 méter szintet mászott meg sítalpakon.
2018.11.01.
Spanyolország: havazás után nyitnak a síterepek
Az utóbbi napok extrém időjárást hoztak egész Európában, hatalmas esőzések, óriási havazások, orkánerejű viharok, áradások és szokatlanul meleg idő formájában. Spanyolországban az átlagnál hidegebb időt és havat.
2018.02.25.
Videó: ratrak 2 méter friss hóban a Pireneusokban
Ezen a héten az európai síterepek közül a legtöbb havat a Pireneusokban található síterepek kapták. Átlagosan méteres friss hó hullott a hegység síterepein, de a francia oldalon található Cauterets síterepe az alábbi videóban arról számol be, hogy 48 óra alatt 200 cm friss havat kaptak.
2018.01.11.
Videó: amikor gyorsabb vagy, mint a lavina
Az alábbi eset még tavaly december 19-én történt a Pireneusok spanyol oldalában, de csak a múlt héten került ki a világhálóra. Egy snowboardos filmforgatás közben egy helyi rider indított be egy lavinát, amelyet sikerült leelőznie, és sértetlenül megúsznia a kalandot.
2017.09.11.
Második szeptemberi havazás a hegyekben
Egy héttel ezelőtt az első szeptemberi havazás nyomait csodálhattuk még a hegytetőkön. Az akkori hó a legtöbb helyen hamar elolvadt, de nem kellett sokáig várni a szeptember második havazására. Ezúttal is havazott az Alpokban, de a havazás délebbre is lehúzódott. Esett hó a Pireneusokban és az Etnán is.
2017.03.18.
Alpin snowboard vb: remek eredmény a férfiaknál
Március 7. óta zajlik a snowboardosok és szabadstílusú sízők világbajnoksága Sierra Nevadában. Minden szakág képviselteti magát: a tradicionális alpesi számokban (parallel szlalom és óriás-műlesiklás), valamint a szabadstílusú számokban (slopestyle, félcső, big air és snowboardkrossz) is osztanak érmeket.
2017.01.19.
Évtizedek óta először havazott spanyol üdülőhelyeken
Havazott Spanyolország délkeleti részének tengerpartján szerdán, amire évtizedek óta nem volt példa. A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) a Kanári-szigetek kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a jelentős hőmérséklet-csökkenés miatt, amelyet egy sarki eredetű hidegfront okoz.
2017.01.17.
Három nap alatt 150 cm hó hullott a Pireneusokban
Végre egy újabb régió Európában, ahol a következő időszakra biztosítottnak tűnik a hóhelyzet. A Pireneusok kisebb és alacsonyabb terepei közül sokan eddig jóformán ki sem tudtak nyitni, a mostani havazás azonban sokat javított az eddigi állapotokon.
2016.12.25.
Kétméteres hó Európa legdélebbi síterepén
Európa legdélebbi síterepén novemberben startolt a szezon, karácsonyra csaknem az egész pályarendszert sikerült beindítani. 100 km sípályával várja a síelőket a dél-spanyol síközpont.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 99 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.