Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videón az ülőliften lógó síelő küzdelme

2023.02.28. Bata Attila

Újabb videó kering az interneten, amelyben az ülőliftről lecsúszott síelő kapaszkodik a síliftbe. A himbálózó síelőt társa is próbálja megtartani, végül ebben az esetben szerencsés vége, senki sem sérült meg.
Kép a lenti videóból
Kép a lenti videóból
Az alábbi videót néhány héttel korábban vették fel a Pireneusokban, a határ spanyol oldalán található Candanchú síterepén. Az előzmények, amit a videón nem látunk, mondhatni, hogy a szokásos, hiszen többször is írtunk már hasonló esetről. A síelő kiejti a botját, amely a lábánál található lábtartón megakad, lenyúl érte, de elveszti az egyensúlyát és ő is kicsúszik a székből.
Azt már látjuk a videóban, ahogy a székbe kapaszkodva lóg. A körülötte állók tanácsára megszabadul léceitől, miközben társa kézzel tartva próbálja őt megmenteni az eséstől. Azt még látjuk a videóban, hogy sikerült magtartani magát a lábtartón, de azt már nem, hogy később sikerült visszamászni az ülésre is.

Ez nem az első eset, amelyben valaki a kiejtett síbotját próbálja megmenteni, és így jár vagy rosszabbul. Ez a videó is mutatja, van kockázata egy ilyen mozdulatnak.
KOMMENTEK
Gutbrod András | 2023.02.28. 18:03
Érdekes, a többiek mind a másik oldalon ülnek. Csaknem lefelé tartottak?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.