Menü ≡

Szlovénia témájú cikkeink

2021.05.04.
Nyaralj az Alpokban - spórolj kedvezménykártyákkal!
Ha a nyári szabadságodat a hegyekben tervezed eltölteni, mindenképpen járj utána, milyen kedvezménykártya kapható az adott régióban! Sok eurót spórolhatsz meg a belépőkkel, ha a hátizsákodban ott lapul az "ütőkártya", ami ráadásul még számos programtippet is ad az üdülésed során.
2021.02.22.
Autópályamatrica és útdíjak Szlovéniában
Hasznos autópálya-információkkal szolgálunk a Szlovéniába, vagy azon át utazóknak. Budapestről már végig gyorsforgalmi úton elérhetőek Szlovénia nevezetességei Maribor sípályáitól kezdve Ljubljanán át egészen a tengerparti Koperig.
2021.02.05.
Szlovénia: az összes síterep kinyithat a hétvégétől
A szlovén kormány csütörtöki rendelete szerint szombattól az összes síterep üzemelhet az országban. A síeléshez Szlovéniában továbbra is 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatni.
2021.02.02.
Elan: elkészült a világ első összecsukható síléce
A szlovén Elan sportszergyártó bemutatta a világ első sokoldalú, nagyteljesítményű, összecsukható carving sílécét, amellyel szerintük nemcsak a sípályákat lehet majd könnyebben megközelíteni, hanem megváltoztatja a síelés jövőjét is - számolt be róla a helyi sajtó kedden.
2021.01.24.
Már 5-6 méter vastag a hó a szlovén hegyekben
A hétvégén újabb havazás "kapta el" az Alpok déli oldalát, és ilyenkor az olasz, dél-ausztriai és dél-svájci síterepek mellett a szlovén hegyek sem maradnak ki.
2021.01.04.
Négy méter vastag a hó a szlovén-olasz határon
Az elmúlt két napban kb. 60-80 cm friss hó hullott 1500 méter felett a szlovéniai Júliai-Alpokban, közel az olasz határhoz. A közvetlenül a két ország határán található Bovec-Kanin síterepén tegnap már meghaladta a négy métert a hóréteg vastagsága.
2021.01.01.
Szlovénia: ismét engedélyezték a síelést, negatív teszttel
Több országban is hetente változnak a dolgok mostanában. Szlovéniában nagyon kell követnie a fejleményeket annak, aki síelni szeretne. A karácsonykor bevezetett zárás után január 1-től ismét kinyithatnak a szlovén síterepek, igaz csak negatív teszt eredmény bemutatásával lehet használni a lifteket.
2020.12.13.
Nagy havazás után Szlovéniában is beindult a szezon
A héten az Alpok déli oldala hatalmas havazást kapott. Volt, ahol már négy méternél is vastagabban állt a hó. Hétközben a szlovén kormány, igaz szigorításokkal, de zöld utat adott a síterepeknek. A frissen jött lehetőséggel egyre több síterep élt.
2020.12.08.
280 cm vastag hó a szlovén síterepen!
Az elmúlt napok havazásai természetesen nem kerülték el a szlovén hegyeket sem. Ez mindig így van télen, ha a déli ciklon jelentős mennyiségű csapadékot hoz az észak-olasz, illetve a dél-ausztriai hegyekbe. Bovec-Kanin szlovén oldalán már 280 cm vastagon állt a hó ma reggel.
2020.11.26.
Uniós vita: Ausztria engedélyezné a síelést decemberben
Valódi frontvonal kezd kialakulni az Alpok uniós országai között. Az olasz miniszterelnök felhívását, miszerint csak januártól lehessen síelni, úgy tűnik, hogy a francia és a német kormány is támogatja. Ausztria ellenzi a tervet, még karácsony előtt nyitnának az osztrák síterepek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »