Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Törökország témájú cikkeink

2020.02.14.
Hatméteres hófalat emelt a szél a hegyi országúton
Törökországra komoly havazás zúdult az előző napokban. Egyes településeket 1-2 méter hó is hullott. Ahol szél akadálytalanul végezhette a dolgát, ott komoly útakadályokat épített hóból.
2020.02.05.
Többen életüket vesztették két törökországi lavinában
A korábban ismertetett 28-ról immár 38-ra emelkedett a Törökország keleti részén bekövetkezett két lavina halálos áldozatainak száma, miközben nem tudni, hogy pontosan hányan rekedtek a hó alatt - közölték a török hatóságok szerdán.
2018.01.16.
Túrasível Noé bárkája nyomában
Május közepe volt, amikor a hírekre hagyatkozva stabil, jó időre számíthattunk az Ararát hegy térségében. Sátor, hálózsák, főzőcucc és túrasífelszerelés. Csupán ennyi dolgot kellett feladni a repülőre és néhány óra repülés után - Isztambult érintve - elértünk Agri korszerű repülőterére.
2017.04.26.
Félelmetes látvány: tavaszi hóomlások a hegyekben
Attól függetlenül, hogy hamarosan a szezon végéhez érünk, még mindig számítani kell hóomlásokra. Olyan helyekre is leérhet, ahol már csak hófoltok jelzik az előző tél nyomát. Az alábbi két videó rendkívül népszerű lett az utóbbi napokban, mindkettőben a vizes, nedves hó indul meg a hegyoldalban.
2017.04.23.
Hét méter magas hófalak a török hegyekben
Ritka látványban lehet részük mostanában a Törökország keleti részén, az iráni határhoz közeli hegyekben autózóknak. Hét méter magas hófalak maradtak a télre lezárt út mentén, miután kibányászták az utat a téli lavinák alól.
2017.01.03.
Kétméteres hó a török síterepeken
Sok hóval kezdődött az újév egyes török síterepeken. Az ország északnyugati részén található sípályákon már a két métert is meghaladja a hóréteg. A hétvégén újabb 60-100 cm friss hó várható.
2016.09.27.
Megérkezett a korai tél a kelet-törökországi hegyekbe
Erzurum tartomány Törökország keleti végében található, és arról is híres, hogy télen bőségesen hull errefelé a hó. Az idén szeptember 24-én, pénteken érkezett meg a szezon első havazása, amely annyira nem nagy meglepetés ebben az időszakban. Inkább csak váratlanul jött az előző napok időjárása után.
2016.03.02.
Teljesen ellepte a hó a török falut
Törökország északkeleti részén található Kackar vonulatait Európa egyik leghavasabb hegységeként tartják számon. A téli időszakban hatalmas mennyiségű hó esik, ami sokszor hónapokra elvágja a hegyvidéki falvakat a külvilágtól.
2016.01.29.
Mínusz 40 fok közelében a hideg Törökországban
Szibériai eredetű levegő tört be az elmúlt napokban Törökországba. Ennek hatására 10-20 fokkal csökkent a hőmérséklet a keleti részeken, főleg a kelet-anatóliai régióban. A leghidegebbet mínusz 39,7 fokkal Göle településen mérték, de Erzurum síterepei körül is mínusz 34 fokig süllyedt a hőmérséklet.
2016.01.26.
Másfél méter hó zúdult a török tengerpartra
Ismét óriási havazásról érkezett hír Törökországból. A tengerparton szinte egy nap alatt 1-1,5 méter vastag hó hullott, a belső részeken a hegyekben, a török meteorológiai oldalak már 2-3 méter vastag hóról beszélnek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »