Menü ≡

Hatméteres hófalat emelt a szél a hegyi országúton

2020.02.14. | Szerző: Bata Attila
Törökországra komoly havazás zúdult az előző napokban. Egyes településeket 1-2 méter hó is hullott. Ahol szél akadálytalanul végezhette a dolgát, ott komoly útakadályokat épített hóból.
h i r d e t é s
A CNN török kiadása szerint az ország legkeletibb részén, közvetlenül az iráni határ mellett található Hakkari tartomány Yüksekova körzetében komoly munkát végeznek a katasztrófavédelem munkatársai, hogy járhatóvá tegyék az utakat.
Yüksekova
A honlap szerint az út megtisztítása a komoly lavinaveszély ellenére is éjjel-nappal folyik. A beszámoló arról ír, hogy a hófalak magassága helyenként elérte a hat métert.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kissé nyugatabbra, Bitlis településen (1545 m) körülbelül 2 méter hó hullott az előző napokban, nem kis gondot okozva a város lakosságának. A lenti videóban az is látszik, hogy focizni ilyen időben is kell, bár aki kikerül a pálya melletti hóra, annak nem egyszerű visszatérnie a játéktérre.
Bitlis: kétméteres hó, 153 út volt járhatatlan
Bitlis: vicces ez a pálya
Ha már foci, akkor mutatjuk a még nyugatabbra található Sivas (1285 m) városát, ez már Törökország közepének számít. A helyi focicsapat a profi ligában játszik, és a tegnapi edzésüket kissé megváltoztatta a frissen hullott félméteres hó.
50 cm hó a Sivasspor csapatának edzőpályáján
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »