Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Norvégiában legalább tél van, túlságosan is sok a hó

2020.02.20. | Szerző: Bata Attila
Amíg itthon és környékünkön a télimádók és hórajongók legfeljebb már csak egy huszáros télvégi hajrában reménykedhetnek, addig Norvégiában a hét elején néhányan beérték volna kevesebb hóval is.
1,5 méter hó hullott + az erős szél. A helyi panzió képe (Haukeliseter )
h i r d e t é s
Nagy mennyiségű havat és hozzá erős szelet jeleztek a meteorológusok a hétvégére, amely pontosan megérkezett. Kitombolta magát, magas hófalakat épített, lavinaveszélyt okozott, aztán elvonult, de a "következményeit" még most sem sikerült teljesen eltüntetni.

Hóvihar miatt ötven ember rekedt Norvégiában egy hágón
Ilyen az élet a méteres hóban
Az E134-es utat, amely Norvégia egyik legfontosabb közlekedési útvonala Oslo és Haugesund között Haukelifjell környékén kellett lezárni vasárnap este. A hágó közelében található síterepen kb. 50 vendég rekedt. Körülbelül 2-3 méter vastag hó borította a települést és az autókat.
Megrongálódott hófogó Myrdal és Hallingskeid között (Kép: Norvég Vasút)
Mesterséges lavinarobbantások után kedd délutánra sikerült keleti irányban megnyitni a forgalmat, 25-en haza is indultak, de 15 lelkes vendég kihasználta a rendkívüli hóviszonyokat és inkább a síelést választotta.
Elakadt hókotró a síneken (Kép: Norvég Vasút)
A vasúti közlekedésben is gondot okozott a hó, a Ustaoset - Myrdal közötti szakaszt le kellett zárni, ahogy a vasúttársaság felvételei mutatják, itt is van mit eltakarítani. Hóomlás következtében egy 60 méter hosszú szakaszon 4 métere magasan állt a hó, a sín tisztítására kiküldött speciális mozdony is elakadt a hóban.
Folyik az országút takarítása (Kép: Norvég Közút)
2020.02.20. 15:26:51 M61021
Egy video erről a szép hóekéről (Nohab, mint a mi M61-ünk) :) https://www.facebook.com/petter.ruk...ke/videos/287584825247251...
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »