Lengyel-Tátra: másfél méter vastag hó a csúcson

2020.02.05. Bata Attila

Az utóbbi napokban a Magas-Tátra mindkét oldalára megérkezett a régóta várt havazás. A lengyel oldalon található meteorológiai állomás ajtaján nem volt egyszerű ma reggel kilépni a frissen összegyűlt hóakadály miatt.
Ilyen képet már tavaly is láttunk a Lengyel-Tátrából. Most újra sikerült a Kasprowy (Gáspár-csúcs) meteorológiai állomásán (1991 m) szolgálatot teljesítő munkatársnak készítenie. Az elmúlt időszakban a csúcson 55 cm hó hullott, így már összesen 155 cm vastagon állt a hó ma délután.
A Lengyel-Tátrában amíg hóvihar tombol, addig a Nemzeti Park nem javasolja a túrázást. A szép időre valószínűleg már nem sokat kell várni. A Lengyel-Öt-tavi menedékháznál (1672 m) 111 cm, a Murowaniec menedékháznál (1500 m) pedig 94 cm vastag a hó. Ezeken a részeken 30-40 cm hó hullott az utóbbi 36 órában!
Połonina Wetlińska, Nyugati-Besszádok, ma reggel (Kép: Marcin Grzech)
Lengyelország déli részén máshol is havazott. Az ismert üdülőhely, Zakopane meteorológiai állomása ma reggel 28 cm vastag havat jelentett. A Besszádok hegyei és síterepei 20-30 cm hóval lettek gazdagabbak a mostani havazásban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.