Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lengyel-Tátra: másfél méter vastag hó a csúcson

2020.02.05. | Szerző: Bata Attila
Az utóbbi napokban a Magas-Tátra mindkét oldalára megérkezett a régóta várt havazás. A lengyel oldalon található meteorológiai állomás ajtaján nem volt egyszerű ma reggel kilépni a frissen összegyűlt hóakadály miatt.
Ilyen képet már tavaly is láttunk a Lengyel-Tátrából. Most újra sikerült a Kasprowy (Gáspár-csúcs) meteorológiai állomásán (1991 m) szolgálatot teljesítő munkatársnak készítenie. Az elmúlt időszakban a csúcson 55 cm hó hullott, így már összesen 155 cm vastagon állt a hó ma délután.
A Lengyel-Tátrában amíg hóvihar tombol, addig a Nemzeti Park nem javasolja a túrázást. A szép időre valószínűleg már nem sokat kell várni. A Lengyel-Öt-tavi menedékháznál (1672 m) 111 cm, a Murowaniec menedékháznál (1500 m) pedig 94 cm vastag a hó. Ezeken a részeken 30-40 cm hó hullott az utóbbi 36 órában!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Lengyelország déli részén máshol is havazott. Az ismert üdülőhely, Zakopane meteorológiai állomása ma reggel 28 cm vastag havat jelentett. A Besszádok hegyei és síterepei 20-30 cm hóval lettek gazdagabbak a mostani havazásban.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 18 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.