Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lengyel-Tátra: másfél méter vastag hó a csúcson

2020.02.05. Bata Attila

Az utóbbi napokban a Magas-Tátra mindkét oldalára megérkezett a régóta várt havazás. A lengyel oldalon található meteorológiai állomás ajtaján nem volt egyszerű ma reggel kilépni a frissen összegyűlt hóakadály miatt.
Ilyen képet már tavaly is láttunk a Lengyel-Tátrából. Most újra sikerült a Kasprowy (Gáspár-csúcs) meteorológiai állomásán (1991 m) szolgálatot teljesítő munkatársnak készítenie. Az elmúlt időszakban a csúcson 55 cm hó hullott, így már összesen 155 cm vastagon állt a hó ma délután.
A Lengyel-Tátrában amíg hóvihar tombol, addig a Nemzeti Park nem javasolja a túrázást. A szép időre valószínűleg már nem sokat kell várni. A Lengyel-Öt-tavi menedékháznál (1672 m) 111 cm, a Murowaniec menedékháznál (1500 m) pedig 94 cm vastag a hó. Ezeken a részeken 30-40 cm hó hullott az utóbbi 36 órában!
Połonina Wetlińska, Nyugati-Besszádok, ma reggel (Kép: Marcin Grzech)
Połonina Wetlińska, Nyugati-Besszádok, ma reggel (Kép: Marcin Grzech)
Lengyelország déli részén máshol is havazott. Az ismert üdülőhely, Zakopane meteorológiai állomása ma reggel 28 cm vastag havat jelentett. A Besszádok hegyei és síterepei 20-30 cm hóval lettek gazdagabbak a mostani havazásban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.