Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zakopane: idén is megépítették a hatalmas hólabirintust

2020.01.27. Bata Attila

2015 óta folyamatosan megépítik Lengyelország téli fővárosában a hólabirintust. További hóból épített látványosságokat pl. iglu, piramis vagy szánkópálya is ki lehet próbálni, sőt még mini állatkert is várja a látogatókat.
Közel 2500 négyzetméternyi területen a síugrósánc lábánál az idén is elkészült a hólabirintus, amelyet január 22. óta fedezhetnek fel a látogatók. A megnyitó egy kicsit késett az időjárás miatt, ezt a hatalmas mennyiségű havat közel egy hónapig gyártották a hóágyúkkal.
Ilyen volt 2017-ben
Vasárnap óta már a jégpiramis megtekinthető, amelyet az egyik gízai piramis 1:10-es kicsinyített méretben megépített mása. A 14,6 méter magas és 23 méter széles piramis kamráiban jégszobrokat állítottak ki. A jégpiramis újdonságnak számít a korábbi évekhez képest.

Szintén szobrokat állítottak ki az iglu 10 termében. A közel száz darab szobor témáit a Disney mesevilág ihlette. A területen létrehoztak egy mini állatkertet is, ahol természetesen a téli hideget jól tűrő állatokat lehet megtekinteni. Szokás szerint, többsávos szánkópálya is várja az érdeklődőket.
A létrehozott téli világ minden eleme külön-külön jeggyel is látogatható. A hólabirintus felnőtteknek 20 zloty, gyermekeknek 16 zloty. Ugyanennyibe kerül az iglu is. Mindenre érvényes jegy (hólabirintus+iglu+jégpiramis+mini állatkert) felnőtteknek 53 zlotyba (kb. 4200 forint), gyermekeknek 42 zlotyba (kb. 3300 forint) kerül.

A szánkózásnál órás, illetve napijegyet lehet váltani. Az órás 10, illetve 5 zloty, a napijegy 20, illetve 10 zloty (kb. 800 forint) felnőtt vagy gyermek kategóriában.
Az árakról és a látványosságról a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.