Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zakopane: idén is látogatható a világ legnagyobb hólabirintusa

2024.01.18. Bata Attila

Január közepén ismét megnyílt, immáron a kilencedik alkalommal Zakopanéban, a Lengyel-Tátra fővárosában a Snowlandia, amely egyfajta téli szabadidős központ, benne az elsőszámú látványossággal, a világ leghosszabb hólabirintusával.
A hólabirintus
A hólabirintus
Először 2016 januárjában nyitotta meg kapuit a Snowlandia, amelyről itt számoltunk be. Azóta évente megépítik ezt a hóparkot és időről-időre mi is beszámolunk róla, mint például legutóbb tavaly. Akkor egész Európában szokatlanul enyhe időjárás uralkodott decemberben és január első felében, így a nyitás kissé elhúzódott.
2017-ben
Idén valamivel kedvezőbben alakult az időjárás, de így is kb. kéthónapos munka kellett a január 11-i nyitáshoz. Az előző évekhez hasonlóan idén is négy elkülöníthető részből áll a rendezvény, amelyekre külön-külön is lehet jegyet váltani. A hólabirintusra, az iglura és a Tátra élővilágát bemutató információs kiállításra összesen 80 zlotyba (kb. 7000 forint) kerül a felnőttjegy. Külön ezekért 30-35 zlotyt kell fizetni.
Az iglu tavaly
Idén is működik a negyedik látványosság, a szánkódomb, ahol szánkóbérléssel együtt 20 zlotyba kerül egy óra csúszás.

A park ugyan már nyitva, de a látványosságokat folyamatosan építik. Az iglut az előző hétvégén nyitották meg. Mától pedig az idei újdonság tekinthető meg, a tátrai legendát feldolgozó „alvó lovagok” barlangja.
A szánkópályák
A szánkópályák
A Snowlandia naponta 10 és 20 óra között látogatható, belépőket 19 óráig árulnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.