Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóból készült bálna a Magas-Tátra új látványossága

2024.01.25. Bata Attila

Az idei szezonban szerencsére bőven jutott hó a Magas-Tátra középső és felső régióiba. A Poprádi-tó melletti Majláth-menedékház üzemeltetői is ezt szeretnék megmutatni azzal, hogy a hatalmas mennyiségű hóból egy bálna hószobrát alkották meg.
Kép: Majláthova chata
Kép: Majláthova chata
Csak a Poprádi-tóhoz (Popradské pleso – 1494 méter) kell felgyalogolni azoknak, akik kb. 40 köbméternyi hóból megépített, hatalmas bálnát szeretnének látni a Majláth-menedékház (Majláthova chata) mellett.

Az üzemeltetők a környéken összegyűlt havat szerették volna felhasználni, elsősorban megmutatni, mennyi hó hullott mostanában. Egy ideig csak gyűjtötték egy hatalmas kupacba a havat, majd a végső fázisban bekapcsolódott egy profi is. Adam Bakoš, a közeli jégpalota jégszobrásza formálta meg a hatalmas bálna végső alakját.
A kb. 3 méter magas és 12 méter hosszú bálna a szervezők reményei szerint minél tovább kitart. Eddig sokan érkeztek ide megtekinteni, a gyerekek már egy rövid „csúszdát” is kialakítottak rajta.

Ami a hómennyiséget illeti, a közeli Csorba-tónál (kb. 1 óra séta a Poprádi-tóhoz) most 88 cm vastag a természetes hó. A menedékház mellett kb. egy méter vastag a hó, itt a lenti webkamera üzemel, ahol a „bálna” is látható.
A Magas-Tátrában és a környékén idén több alkotást találunk hóból és jégből. Már beszámoltunk a decemberben nyílt jégtemplomról Tarajkán. Mellette egy betlehemet építettek a Rainer-kunyhónál, a lengyel oldalon pedig idén a Hólabirintus és társai fogadják a látogatókat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.