Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megnyílt a látványos jégtemplom a Magas-Tátrában

2023.11.18. Bata Attila

Szlovák és egyéb nemzetiségű jégszobrászok az idén 11. alkalommal alkottak látványos jégtemplomot a Magas-Tátrában a Tarajka (Hrebienok) siklóállomásnál. Ezúttal II. Erzsébet angol uralkodó 15 évvel ezelőtti látogatásának emlékére a londoni Westminster apátságot építették meg jégből.
Kép: Marek Hajkovsky / Slovakia Travel
Pénteken nyitották meg a nagyközönség előtt a jégtemplomot, amelyben minden évben más építészeti nevezetességet formálnak meg. Az ideit is nagy titkolózás övezte, egészen az utolsó napig várni kellett, hogy kiderüljön, hogy most a Westminster apátságot, London egyik legjelentősebb építészeti és történelmi műemlékét építették meg kb. 225 tonna jégből.
Angolos megnyitó az első estén
Az idei jégtemplom az egykori brit uralkodó 15 évvel ezelőtti látogatása előtt tiszteleg, amikor Károly herceggel együtt a Magas-Tátrába is eljutottak és sétát tettek Tarajka környékén. Erről a látogatásról számos fénykép is készült, amelyet a látogatók a kupolába belépés előtt tekinthetnek meg.

A jégtemplom megnyitása a Magas-Tátrában már hagyományosan a téli szezonkezdetet is jelenti. A magas-tátrai síterepeken már megkezdték a hóágyúzást és a tervek szerint december 9-én Csorba-tó mellett, december 16-án pedig Tátralomnicon is elkezdik a síszezont.
Jégdóm Ótátrafüreden | Kép: Marek Hajkovsky / Slovakia Travel
A jégtemplom április 14-ig ingyen látogatható. A napokban havazott a Tátrában, jelenleg is igazi téli táj fogadja a látogatókat. A jégtemplom az Ótátrafüredről induló siklóval közelíthető meg a legegyszerűbben. A szezon folyamán a Tátrai jégtemplom 12 koncert és fellépés helyszíne lesz.
A Tátrai jégtemplom főszervezője a Magas Tátra Régió, partnerek: TMR, Magas Tátra Hegyi központ, Gopass, Ice Art, Devold, Bergans, British Embassy Bratislava, Magas Tátra Város, Zepelin, Hyundai, Szlovákia Közlekedési Minisztériuma és Slovakia Travel.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Park panzió
Panzió magyarul beszélő személyzettel Tátralomnic központjában, 650 méterre a sípályáktól. Kétágyas és családi szobák reggelivel, vagy félpanzióval, szauna, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.