Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntektől már Tátralomnicon is lehet síelni

2023.12.12. Bata Attila

A Magas-Tátrában is a korábbi évekhez képest jobb hóviszonyokkal kezdődik az idei síszezon. Csorba-tó már december elején kinyitott, a hétvégén pedig a korábbi terveknek megfelelően a tátralomnici pályákon is lehet már csúszni.
Tátralomnic
Tátralomnic
A lenti képen is látható, hogy két pálya kivételével az összes pálya üzemel már az első napon a település (Tátralomnic) és a Skalnaté pleso (Kő-pataki-tó) között. A felső két piros pálya (5-ös és 6-os) még alacsony készültségi fokon áll, de karácsonyra itt is biztosan lehet majd síelni.
A sífelvonók közül csak egy nem fog közlekedni, a Lominici-nyeregbe közlekedő kétszemélyes matuzsálem. Ennek az az oka, hogy az itt található pályákat tilos hóágyúzni, így még várni kell, hogy annyi természetes hó összegyűljön, hogy meg lehessen nyitni. A kabinos lifttel gyalogosok a Lomnici-csúcsra is felmehetnek, ahol most kb. másfél méter vastag a hóréteg.

Csorba-tó már december 2. óta fogad vendégeket az alsóbb pályákon. Ugyanebben az időben készítették elő a 2,5 kilométer hosszú szánkópályát Tarajka (Hrebienok) és Ótátrafüred (Starý Smokovec) között. Tarajka, illetve a Magas-Tátra megszokott látványossága idén is az ingyenesen látogatható jégtemplom.

Aki csak a telet élvezné, annak is tökéletes lehet egy mostani tátrai kirándulás. A Csorba-tónál 40 cm vastag a természetes hóréteg vastagsága. Egyéb szlovák síterepek sem panaszkodhatnak, Chopok már közelít ahhoz, hogy az összes pályát megnyissák, a 800-900 méter feletti szlovák síterepeken pedig sokat segített az elmúlt időszakban hullott és megmaradt 20-30 cm hó. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.