Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok, Csorba-tó, Donovaly és Zdiar: indul a szlovák síszezon!

2023.11.29. Bata Attila

Sokkal jobb hóviszonyok között indul el az idei síszezon Szlovákiában, mint az előző években. Chopokon már közelít a méterhez a természetes hó vastagsága, és még sosem lehetett ennyi pályán síelni az első napon. Csorba-tó egy héttel előbbre hozta a nyitást, közben Zdiar mindenkit megelőzve elsőként szeretne kinyitni.
Chopok-Jasná, nyitás előtt
Tavaly ilyenkor 12 cm vastag havat mértek Chopokon tetején kb. 2000 méteres magasságban. Ma reggel pedig már a méterhez (98 cm) közelített az érték a mércén. Szombaton indul az idei síszezon Chopokon, és igazán nem lehet panaszkodni az első napi kínálatra. Történelminek is mondható, hogy az első napon már kb. 20 kilométernyi pályán lehet síelni! Ez persze még változhat, indulás előtt itt érdemes az aktuális helyzetről tájékozódni.
Chopok: az első napon üzemelő pályák és liftek térképe
Csorbatónál, a településen is 26 cm vastag a természetes hó vastagsága. Az üzemeltetők szerint a pályán kb. 40 cm vastagon áll a természetes és a mesterséges hó „keveréke”. A jó hír, hogy a nyitást egy héttel előbbre hozták, és szombaton a „szokásos” kezdeti kínálattal (Interski, Turistická és Juniorská pályák) megkezdődik a szezon, igaz a hírek szerint még csak a hétvégére nyitnak ki.

Már beszámoltunk róla, hogy szombaton Donovalyban is beindítják a lifteket a Zahradiste oldalon (ez a laposabb rész). Itt a négyülés lift és a mellette található pályák üzemelnek.
Donovaly: nyitás előtt a négyüléses felvonó
Amíg a „nagyok” a nyitást tervezgették, addig a kicsik közül Zdiar-Strednica belehúzott. Már a hét elején bejelentették, hogy idén ők szeretnének lenni az első üzemelő szlovák síterep. Ez úgy tűnik, össze is jön nekik, hiszen már pénteken kinyitnak egy húzólifttel és a mellette található egy-két pályával.
Zdiar-Strednica: nyitás december elsején!
November 22. óta hóágyúznak Krahule síterepén, ahol az üzemeltetők szerint 30 cm vastag hóval nyitják meg a szezont szombaton. Itt az első hétvégén már este is, kivilágított pályán is lehet síelni.
Ski Krahule síterepe nyitás előtt
Roháče - Spálená (Nyugati-Tátra) a december 8-i nyitás mellett döntött, és az első két hétben csak hétvégére nyitnak ki. Tátralomnicon továbbra is az eredeti tervvel, december 16-i nyitással számoltak.

Szlovákiában az elmúlt napokban 5-15 cm hó hullott a 700-800 méter feletti pályákra. Több helyen is hóágyúznak, elképzelhető, hogy hétvégéig újabb nyitásokat is bejelentenek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.