Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Jasnán megkezdték a hóágyúzást

2023.11.13. Bata Attila

Vasárnap este eljött az alkalom és megkezdték a pályák hóágyúzását a szlovákiai Jasná síterepén. A feltételek alkalmasak a hóágyúzáshoz és az elmúlt napokban természetes hó is hullott. A szezonnyitást a december 2-i hétvégére tervezik.
JASNÁ
A csúcson már napok óta nulla fok alatt alakul a hőmérséklet, vasárnap délutánra már az alacsonyabb részeken is mínusz fokokat mértek, így az idén először már nemcsak tesztelték a hóágyúkat, hanem megkezdődött a pályák előkészítése.
Hóágyúzás Chopokon
A síterepet üzemeltető TMR cég a nyitást, bulival együtt, a december 2-i hétvégre tervezi. A legolcsóbb napijegyek a GoPass alkalmazásban 29 eurótól vásárolhatók. A TMR másik két szlovákiai síterepe később nyit. A Csorba-tónál december 9-én, Tátralomnicon pedig december 16-án indítják be az első lifteket – a jelenlegi tervek szerint Mindkét síterepen 24 eurótól indulnak a kedvezményes GoPass napijegyek.
JASNÁ
Chopokon az idén a hóágyúzás feltételein fejlesztettek, néhány pályát földmunkákkal módosítottak. Talán a legnagyobb újdonság egy régóta nem üzemelő lift újraélesztése. Tavaly a déli oldalon újítottak fel egy ikonikus liftet (Deres). Az idén az északi oldalon, az Otupné részen a hét évvel ezelőtt bezárt Brhliská húzólift újul meg.

A Chopokon működő meteorológiai állomás tegnap 31 cm vastag havat mért a csúcson, nagyjából ennyi található a Magas-Tátrában is, ahol az alábbi videó készült a hétvégi havazásról.
KOMMENTEK
ttamas1028 | 2023.11.13. 23:07
2024 es sí térképen még nincs rajta a régi új lift Brhliskától.
esslegg | 2023.11.14. 08:45
Szuper lesz, ha azt a Grand kabinos (A3) tetejéből a gerinc alatt a csúcs irányába felmenő tányérost újra elindítják. A 80-as években gyerekként emlékszem arra, hogy király volt azzal felmenni és mellette a törpefenyők között lejönni. 1-2 éve, amikor épp kint voltunk, sítúra-versenyt tartottak azon a részen: fel mászás - le csúszás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.