Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett a korai tél a kelet-törökországi hegyekbe

2016.09.27. Bata Attila

Erzurum tartomány Törökország keleti végében található, és arról is híres, hogy télen bőségesen hull errefelé a hó. Az idén szeptember 24-én, pénteken érkezett meg a szezon első havazása, amely annyira nem nagy meglepetés ebben az időszakban. Inkább csak váratlanul jött az előző napok időjárása után.
Erzurum a hasonló nevű tartomány központja, és 1757 méteres magasságával a legmagasabban fekvő török városnak számít. A múlt hét elején még 25 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, így a helyiek is kissé meglepődtek, amikor péntek reggelre havazásra ébredtek. Ez a kép fogadta őket a városban és a környékén.

A közelben két síterep is található. A Palandöken Ski Center 12 cm havat mért, de a Kartalkaya síterepen is szépen havazott, szeptemberhez képest.

A hegy másik oldalán elterülő, télen szintén hóban gazdag Rize tartományban is havazott. A két oldal közötti közlekedés annyira nehézkes télen (havazás + lavinák), hogy teljes gőzzel készül a hegy alatti összekötő alagút. Rize tartományban található Ayder (nyári) üdülőtelep, ahol az alábbi videó készült 2420 méteres magasságban. A meteorológiai intézet szerint 20 cm hullott ezen a részen.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.