Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Börzsöny témájú cikkeink

2017.04.21.
Tél a tavaszban - a Börzsöny tetején
Az öregebb sízők még úgy emlékeznek, hogy a Nagy-Hideghegyen mindig nagy a hó és március elejéig meg is szokott maradni. Hózáporok már októberben és még áprilisban is előfordulnak, de arra sem élő tanú, sem meteorológiai adat nincs, hogy április 20-án fél méter a friss hó! És a ráadás: kezelt pályán felvonóval lehet sízni!
2014.01.06.
Nincs tél: átmenetileg bezártak a hazai pályák
Nagyon rosszul alakul a hazai síszezon. A síterepeik legtöbbje még ki sem tudott nyitni ezen a télen. A három eddig működő síterep közül Eplény és Mátraszentistván is vasárnap jelentette be, hogy ideiglenesen bezárnak. A Zempléni Kalandparkban is csak a műanyag borítású pályán lehet síelni.
2013.01.25.
Ideális síelős időjárás hétvégére a hazai pályákon
A múlt hétvége a rendezvényeké volt a hazai sípályákon, amelyek sokakat vonzanak, de sokakat távol is tartanak a síeléstől. A mostani hétvége kifejezetten a rendezvények tömegét elkerülőknek szól. Bár ezek nélkül is sokan lesznek, hiszen hideg, napos, remek hétvége ígérkezik.
2013.01.24.
"Száz éves a Börzsönyben a sísport" - sí-emléktúra
A Magyarországi Kárpát Egyesület sí-emléktúrát rendez immáron 3. alkalommal az első börzsönyi síverseny évfordulóján 2013. február 10-én. Az emléktúra az indulók szándékától (és a hóviszonyoktól) függően teljesíthető akár gyalog, akár hótalpon, akár sível, illetve ezek bármilyen kombinációjával.
2012.02.15.
Emléktúra: 100 éves a sísport a Börzsönyben
A Magyarországi Kárpát Egyesület 2012. február 19-én ismét megrendezi a "100 éves a Börzsönyben a sísport" emléktúrát. Az emléktúra az indulók szándékától (és a hóviszonyoktól) függően teljesíthető akár gyalog, akár hótalpon, akár sível, illetve ezek bármilyen kombinációjával.
2012.01.27.
A szezon legjobb hétvégéje jön a magyar pályákon
Már ideje volt, hogy január végére a tél is megérkezzen a hazai terepekre. Számos síterep a szezon legjobb körülményeivel várja a síelőket a hétvégén. A tartósnak ígérkező hidegnek köszönhetően a jövő héten és a következő hétvégére tovább javulhatnak a körülmények a hazai síterepeken.
2011.12.21.
Karácsony előtti helyzetkép a hazai síterepeken
Az utóbbi napokban az időjárás is megkönyörült a hazai síterepeken, ha bőséges havazást nem is hozott, de legalább annyira lehűlt a hőmérséklet, hogy a hóágyúkat már be lehetett indítani. A hazai terepek gőzerővel készülnek, hogy minél jobb körülmények között lehessen síelni az ünnepek közötti időszakban.
2010.02.18.
Hideghegy - Egy 50 éves szerelem
18 éves voltam 1960. januárban, amikor megismertem Őt. Már hallottam szépségéről, különleges vonzerejéről, ami különösen télen bűvöli el imádóit. Az elmúlt ötven évben hányszor tettem meg a Nagy-Hideg hegyre vezető utat barátokkal, egyetemi diáktársakkal, családommal, és szenvedélyes sí-barátokkal.
2009.11.02.
Őszi munkatúra a Börzsönyben - téli időjárásban
Tavaly még november elején is szép őszi vasárnapon dolgoztunk a Hideghegyről levezető síút tisztításán. Idén két naposra terveztük a túrát, mert a sípályák környékén is sok tennivalót láttunk.
2009.02.03.
Porhó és üres sípálya a Nagy-Hideghegyen
Már csak a korombeliek emlékeznek a klasszikus sífilmre: Menschen, Pisten, Pulverschnee. De minden síző tudja, hogy bármennyire örvendetes is a mesterséges hókészítés feltalálása, bármennyire is megnyugtató, ha egy síterepen hóágyúk garantálják a havat, a természetes porhónak nincsen párja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 376 vendég és 26 regisztrált felhasználó látogatja.