Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nincs tél: átmenetileg bezártak a hazai pályák

2014.01.05. 2014.01.06. Bata Attila | frissítve: 2014.01.06.

Nagyon rosszul alakul a hazai síszezon. A síterepeik legtöbbje még ki sem tudott nyitni ezen a télen. A három eddig működő síterep közül Eplény és Mátraszentistván is vasárnap jelentette be, hogy ideiglenesen bezárnak. A Zempléni Kalandparkban is csak a műanyag borítású pályán lehet síelni.
Mátraszentistván január 3-án
Mátraszentistván január 3-án
Szinte egyszerre jelentette be Eplény és Mátraszentistván, hogy nem folytatják az értelmetlen küzdelmet az időjárással szemben, ezért hétfőtől ideiglenesen bezár mindkét síterep. A hóréteg vastagsága és nagysága napról-napra zsugorodott mindkét helyen, az utóbbi napok enyhe időjárása és az esőzések rengeteget rontottak a pályák állapotán. Csak az időjárási viszonyok kedvezőbbre fordulása után várható az újranyitás, erre valószínűleg a következő hétvégénél korábban nem kerül sor.

Ez a tél eddig siralmasan alakul a hazai síelés szempontjából. Túl vagyunk az évad legfontosabb időszakán, a két ünnep közötti napokon, és számos síterep (Visegrád, Bánkút, Dobogókő, Kékestető, stb.) még ki sem tudott nyitni az idén. A hóágyúkkal ellátott terepeinken is szenvednek, hiszen a sokszor túl meleg volt a mesterséges hó készítéséhez.

Partnerünk, az időkép.hu szerint szombat-vasárnapra már az évszaknak megfelelő hőmérsékleteket mérhetünk hazánkban is, bár ez még csak azt jelenti, hogy ekkor megkezdődhet a pályák állapotának visszaállítása.

KOMMENTEK
cannibale | 2014.01.06. 10:04
Már az is csoda, hogy eddig kihúzták :(

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.