Menü ≡

Sziléziai-Beszkidek témájú cikkeink

2010.02.07.
Lengyelországban is kötelező a bukósisak fiataloknak
A bukósisak kötelezővé tétele egyre jobban terjed Európában és az észak-amerikai pályákon. Az olasz, skandináv és az osztrák pályák után a lengyelek döntöttek úgy, hogy január végétől a 15 éven aluliaknak kötelező bukósisakot viselniük a lengyel síterepeken, a büntetés akár 5000 zloty is lehet.
2009.03.19.
Hatalmas havazások Lengyelországban
Igazi tavaszűző havazás borította be Lengyelországot tegnap. Az áldásból a síterepekre is jutott, a Zakopane melletti Kasprowy-csúcson újra három méter lett a hóréteg vastagsága. Még sokáig kitarthat a szezon, hiszen évek óta nem volt ilyen jó a hóhelyzet március második felében.
2008.09.17.
Lengyelország: havas lett Zakopane és a Beszkidek
Azon kevesen lepődtek meg Lengyelországban, hogy hétfőn elkezdett havazni a Magas-Tátra lengyel oldalán. Azon többen meglepődtek, amikor az előre megjósolt esőzésből havazás lett az ország másik síelésre alkalmas hegységében a Beszkidekben. Egész héten borongós, ködös, esős idő várható.
2007.12.22.
Lengyel körutazás 2007 - a Szilézia Beszkidek síterepei
Amikor a lengyelországi sízésről esik szó 10 emberből 9 biztosan a Magas-Tátrára asszociál, és talán mind a 9 Zakopanéra. Noha Zakopane valóban Lengyelország legpatinásabb üdülőhelye, mégsem biztos, hogy a legjobb tipp, ha sízésről van szó.
2003.11.14.
Lengyelorországban jártunk - úti beszámoló
2003 októberében egy körutazást tettünk a Sziléziai Beszkidekben, ahol megtekintettük a környék - honfitársaink körében alig ismert - síterepeit és bejártuk a régió érdekes nevezetességeit.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »