Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lengyelország: havas lett Zakopane és a Beszkidek

2008.09.17. Bata Attila

Lengyelország: havas lett Zakopane és a Beszkidek Azon kevesen lepődtek meg Lengyelországban, hogy hétfőn elkezdett havazni a Magas-Tátra lengyel oldalán. Azon többen meglepődtek, amikor az előre megjósolt esőzésből havazás lett az ország másik síelésre alkalmas hegységében a Beszkidekben. Egész héten borongós, ködös, esős idő várható.

A Kasprowy-csúcson található meteorológiai intézet munkatársai szerint hétfő reggel hat órakor kezdett el hullani a hó, a hőmérséklet hirtelen fagypont alá csökkent és egész nap alatta is maradt. A csúcson összesen 7 cm friss hó hullott, de a közeli Lengyel-Öt-tó völgyében már 15 cm havat mértek. A hegyen erős szél fúj, a sűrű köd miatt jelentősen lecsökkent a látótávolság.

Zakopanéba is megérkezett a szezon első hóesése. A városban is fagypont köré csökkent a hőmérséklet, a Gubałówka oldalában pedig már egy hóemberre való havat is össze lehetett kaparni.

Kisebb meglepetésre a Beszkidekben is hullott egy kis hó. A hegység 1300 méter feletti részein vékony hóréteg alakult ki. A hegység legmagasabb pontján, a Babia Góra csúcsán pedig 2 centiméter havat mértek.

A havazás után kissé enyhül az időjárás, de nem lesz kellemes a következő napokban. Borongós, esős idő várható, az évszakhoz képest hideg és metsző szelekkel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.