Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Felújítják a kabinos felvonót Zakopane mellett

2007.05.12. Bata Attila

Felújítják a kabinos felvonót Zakopane mellett A Zakopane melletti Kasprowy csúcsra közlekedő lanovka ezen a nyáron felújítás miatt nem közlekedik. Európa egyik legrégebben és legmegbízhatóbban közlekedő kabinos liftjét teljesen felújítják és várhatóan csak a síszezonban fog újra közlekedni.

Zakopane Kuznice részéről induló kabinosát még 1936-ban építették. Valószínűleg nagyon kevés felvonó dicsekedhet azzal, hogy a hetvenegy éves története során baleset, vagy műszaki hiba sosem történt. Hetvenegy év óta most fordul elő először, hogy nem közlekedik a lift.

A lift 1027 méterről indul és egy középső állomás érintésével 1959 méteren éri el a Kasprowy csúcsot. A felvonó legnagyobb hátránya, hogy az óránkét háromszor megforduló kabinjaiban egyenként 30 utas fér el, így télen-nyáron hatalmas sorok kígyóznak előtte. A felújítás technikai részleteiről egyelőre nincs információnk, de az már napvilágot látott, hogy az átadást idén decemberre tervezik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.