Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos síbalesetek a Magas-Tátra környékén

2006.12.30.

Halálos síbalesetek a Magas-Tátra környékén Köszönhetően a kevés üzemelő pályának és a nagy tömegnek, rendkívül zsúfoltak a sípályák nagy része egész Európában a két ünnep között. Rengeteg hír érkezik kisebb-nagyobb és halálos balesetekről.
Sajnos halálos kimenetelű balesetek történtek a közelünkben is, Szlovákiában és Lengyelországban.

Lesújtó és szinte felfoghatatlan, ami a Magas-Tátra lengyel oldalán történt. Zakopane síterepének az egyik hegyi útján leparkolt autó hirtelen elindult magától. Az autó kb. 200 métert gurult lefelé, és az országútról egyenesen egy sípályára sodródott. A begyorsult autó belerohant a pálya alján lévő liftnél várakozó tömegbe és halálra gázolt egy 12 éves izraeli kislányt, egy másiknak pedig komoly sérüléseket okozott. A rendőrség egyelőre nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért szabadult el az autó, és még az autó tulajdonosát sem találták meg.

Szintén tragikus és fatális baleset történt tegnap a Nyugati-Tátrában található Zverovka-Spalena síterepén. Egy cseh síelő kiesett az ülőszékes liftből és nem élte túl a zuhanást. A hegyimentők és az orvosok azonnal a helyszínre érkeztek, de már nem tudtak segíteni a szerencsétlenül járt cseh síelőn.

Lehet, hogy ezt csak a két baleset hihetetlenül szokatlan körülményei mondatják velünk, de nem árt vigyázni a sípályákon. Az előbbi esetekben is látszik, hogy nemcsak csúszás közben leselkedik komoly veszély a síelőkre, hanem teljesen ártalmatlannak látszó és hétköznapi helyzetekben is megtörténhet a baj.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.