Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiesett a felvonóból és élve megúszta a balesetet

2007.02.01. Bata Attila

Csodával határos módon úszott meg egy liftbalesetet egy tízéves német kislány a mittenwaldi sípályán (Garmisch-Partenkirchen környéke). A kislány kizuhant a liftből és apróbb sérülésekkel megúszta az ötméteres zuhanást. Hasonló balesetek gyakran komoly sérülésekkel és nem ritkán halállal végződnek.

A kislány szokás szerint az egyszemélyes Kranzbergbahn lifttel utazott fel a hegyre, hogy a síterep egyik fogadójában dolgozó édesanyját meglátogassa, amikor a völgyállomás felett kb. 500 méterrel a biztonsági korlát felemelkedett és a kislány kiesett a liftből. Körülbelül öt méter magasból zuhant a földre, pontosabban a 20 cm vastag hóra. A balesetnek nem volt szemtanúja, de a kislány sikolyát hallotta egy közeli túrázó és azonnal értesítette a hegyi mentőket.

A helyszínre érkező orvos nem tudott kommunikálni a balesettől enyhe sokkot kapott kislánnyal, de azt meg tudta állapítani, hogy nincsenek életveszélyes sérülései. Helikopterrel azonnal a helyi kórházba szállították, ahol alapos vizsgálat után hazaengedték.

A kislány szerencsésnek mondhatja magát abban a tekintetben, hogy a baleset nem olyan liftszakaszon történt, ahol esélye sem lehetett volna a túlélésre. Ha kicsit fentebb nyílik ki a biztonsági korlát, akkor végzetes is lehetett volna a baleset, hiszen ott már 11 méter magasan halad a sílift. Az 56 éve épített liftet tegnap nem indították el, alapos vizsgálatnak vetették alá.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.