Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Radarral üldöznék a gyorshajtókat az olasz pályákon

2007.02.04. Bata Attila

Radarral üldöznék a gyorshajtókat az olasz pályákon Szerdán halálos kimenetelű baleset történt az olasz Tonale síterepen. Két snowboardos ütközött olyan szerencsétlenül, hogy mindketten életüket vesztették a helyszínen. Az olasz média most azt követeli, hogy az összes olasz pályán állítsanak fel sebességmérő radarokat a "gyorshajtók" kiszűrésére.

Szerdán két hódeszkás, egy 26 éves belga és egy 20 éves san marinói állampolgár csúszott párhuzamosan egymás mellett nagy sebességgel az olasz Tonale síterep Alte Alpe pályáján, majd hirtelen összeütköztek és a baleset után mindketten azonnal életüket vesztették. A mentőhelikopterrel gyorsan a helyszínre érkező orvos már nem tudott rajtuk segíteni.

A baleset után az olasz média hevesen követeli, hogy az összes olasz síterepen állítsanak fel radarokat, amelyekkel ki lehet zárni a síelésből, azokat, akik túl gyorsan száguldoznak a pályákon. Az egyik gyakran emlegetett példa Plose, a dél-tiroli síterep, ahol már használnak ilyen eszközöket.

Évente több mint negyven síelő vagy hódeszkás hal meg balesetben az olasz pályákon. Ez a szám az utóbbi időkben már legalább nem növekszik, mióta a 14 éven aluliak számára kötelező a bukósisak használata az olasz pályákon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.