Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos balesetek az első igazi havas hétvégén

2007.02.01. Bata Attila

Halálos balesetek az első igazi havas hétvégén Az első igazi síelésre és síturázásra alkalmas hétvége számos áldozatot követelt az Alpokban. Sítúrázók vesztették életüket lavinaomlás következtében a Francia-Alpokban, bolgár hegymászók haltak meg a svájci hegyekben és egy idős síelő fának rohant és a helyszínen életét vesztette az olasz Dolomitokban.

Halálos baleset történt vasárnap délután a Dolomitokban található Helm síterepén. Egy hatvanöt éves férfi síelés közben a fának ütközött és az azonnali orvosi segítség is későinek bizonyult. Helikopterrel kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja, a szerencsétlenül járt férfi a baleset idején éppen feleségével síelt, aki jóval lemaradva követte őt.

Három bolgár alpinista vesztette életét a svájci Matterhorn északi oldalán. A balesetet az expedícióban részt vevő negyedik társuk jelentette be a hegyi mentőknek, amikor rádión nem tudott kapcsolatba lépni társaival. A lezuhant hegymászókat megtalálták, és nevüket nyilvánosságra hozták.

Egy házaspár vesztette életét a Francia-Alpokban sítúrázás közben, amikor lefelé menet egy jeges szakaszon megcsúsztak és 200 métert zuhantak. A baleset a Savoie régióban található Grand-Mont csúcs oldalában történt. Szintén sítúrázás közben halt meg egy olasz turista, akit a lavina sodort el a Haute-Alpes régióban. Társai megpróbálták kiszabadítani a lavina fogságából, de sajnos a hatvan éves férfi meghalt, mire a hegyimentők a helyszínre értek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.