Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Halálos balesetek az első igazi havas hétvégén

2007.02.01. | Szerző: Bata Attila
Halálos balesetek az első igazi havas hétvégén Az első igazi síelésre és síturázásra alkalmas hétvége számos áldozatot követelt az Alpokban. Sítúrázók vesztették életüket lavinaomlás következtében a Francia-Alpokban, bolgár hegymászók haltak meg a svájci hegyekben és egy idős síelő fának rohant és a helyszínen életét vesztette az olasz Dolomitokban.
h i r d e t é s

Halálos baleset történt vasárnap délután a Dolomitokban található Helm síterepén. Egy hatvanöt éves férfi síelés közben a fának ütközött és az azonnali orvosi segítség is későinek bizonyult. Helikopterrel kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja, a szerencsétlenül járt férfi a baleset idején éppen feleségével síelt, aki jóval lemaradva követte őt.

Három bolgár alpinista vesztette életét a svájci Matterhorn északi oldalán. A balesetet az expedícióban részt vevő negyedik társuk jelentette be a hegyi mentőknek, amikor rádión nem tudott kapcsolatba lépni társaival. A lezuhant hegymászókat megtalálták, és nevüket nyilvánosságra hozták.

Egy házaspár vesztette életét a Francia-Alpokban sítúrázás közben, amikor lefelé menet egy jeges szakaszon megcsúsztak és 200 métert zuhantak. A baleset a Savoie régióban található Grand-Mont csúcs oldalában történt. Szintén sítúrázás közben halt meg egy olasz turista, akit a lavina sodort el a Haute-Alpes régióban. Társai megpróbálták kiszabadítani a lavina fogságából, de sajnos a hatvan éves férfi meghalt, mire a hegyimentők a helyszínre értek.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »