Menü ≡

Három halálos áldozata van osztrák lavinaomlásoknak

2007.02.14. | Szerző: Bata Attila
Három halálos áldozata van osztrák lavinaomlásoknak Fekete szerdaként vonult be a hírekbe a mai nap a nyugat-ausztriai síterepen történt halálos lavinabalesetek miatt. Ma délelőtt a három lavina sújtotta a tiroli és a vorarlbergi síterepeket. A szerencsétlenség következtében hárman életüket vesztették.
h i r d e t é s

Időrendben először a tiroliak csúcsterepén St. Antonban történt az első szerencsétlenség. Délelőtt 11 órakor a Gampberg im Rendlgebiet oldalán indult meg a hóomlás, amely két svédet maga alá temetett, akiken már nem tudtak segíteni. Egy harmadik hódeszkás nagyobb sérülésekkel megúszta. Hatalmas erőkkel folyt a mentés, de sajnos ez sem segített. A Rendl rész St. Anronban az egyik legveszélyesebb területnek számít. Évente átlagosan 4-6 halálos áldozatot követelnek az itt meginduló lavinák.

Lavinaomlásokról szólt a nap a kicsit távolabb fekvő Lech síterepén is. Délelőtt 11:30-kor a Stierloch részen (pályán kívül) egy ausztrál hódeszkás csapat alatt indult el a hóomlás. Egy hódeszkást az azonnali segítségnyújtásnak köszönhetően ki tudtak menteni a hó alól. Másfél órával később ugyanabban a hegyoldalban egy újabb lavina indult el, amely egy német turista halálát okozta. Ebben az esetben is gyorsan érkezett a segítség, de a helyszínre érkező mentőegység és az ott tartózkodó síelők már csak a holttestet tudták kiásni a hó alól.

Délután négy órakor a Hintertux gleccseren is lavina indult meg, de szerencsére senki sem sérült meg a Sommerbergalm részen lezúduló hóomlásban. A nap fekete krónikájához tartozik, hogy nem csak a nyugati részeken, hanem közelebb is volt ma lavinaomlás. A Mölltal gleccseren ástak ki egy német hódeszkást a hó alól, aki a megmenekülése után felszállt a deszkájára és köszönet nélkül azonnal továbbcsúszott ...

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »