Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eltávolították a roncsokat Schmittenhöhe síterepéről

2007.03.07. Bata Attila

Eltávolították a  roncsokat  Schmittenhöhe síterepéről A Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepén ma délutánra megtisztították a sípályát a hétfői légibalesetben lezuhant repülőgépek roncsaitól. Csütörtöktől ismét lehet használni az eddig lezárt pályákat. Jelenleg is tart a baleset körülményeinek a vizsgálata és az áldozatok beazonosítása.

Hétfő délelőtt nem sokkal 11 óra előtt egy Super Puma típusú helikopter és egy Tyrolia típusú egyszemélyes vitorlázórepülőgép ütközött egymásnak a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterepén Salzburg tartományban. Az ütközés következtében a helikopter utasai és a vitorlázógép pilótája az életüket vesztették. Öt svájci, egy francia, egy osztrák és egy német állampolgár szerepel az áldozatok között. A két lezuhant gép roncsai egy 20 hektáros területen szóródtak szét. A síterep becslése szerint a baleset időpontjában kb. nyolcezren síeltek a környékbeli pályákon, de közülük szerencsére senki sem sérült meg.

A baleset körülményeiről továbbra sem adtak ki hivatalos állásfoglalást. Szakértők és pilóták szerint a baleset olyan hegyoldalban történt, ahol szinte csak az utolsó pillanatban láthatta egymást a két jármű vezetője. Egyes hírek szerint a két gép pilótája észlelte egymást, de az egyik pilóta nem sokkal a baleset előtt szívrohamot kapott.

A vizsgálatok mellett nagy erővel folyik az áldozatok azonosítása is. Egy tízfős csoportot hoztak létre, hogy kiderítsék a nyolc áldozat személyazonosságát. A fogászati és egyéb szakértőkből álló csoport várhatóan a hétvégén hozza nyilvánosságra az áldozatok neveit.

Ma délután a katasztrófa utolsó nyomait is eltávolították a sípálya környékéről. Külön erre a célra Svájcból kellett egy olyan helikoptert rendelni, amellyel el lehetett szállítani a legnagyobb roncsdarabokat, köztük egy három és fél tonnás darabot. A baleset helyszínét, az  Areitbahn felvonó melletti sípályákat holnaptól újra lehet használni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.