Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos lavinabaleset a Sölden melletti hegyekben

2007.03.10. Bata Attila

Halálos lavinabaleset a Sölden melletti hegyekben Halálos lavinabaleset történt péntek délután Söldenben. A síterep határán kívül síelő német turistákat sodort el a lavina, akik közül egy középkorú nő az életét vesztette. Két másik síelő túlélte a hócsuszamlást. Ugyanabban az időben a szomszédos Obergurglban helikopterrel kellett kimenteni az utasokat egy meghibásodott felvonóról.

A söldeni síterep pályáin kívül, a Gaislachkogel oldalában síelt három német állampolgár, amikor néhány száz méterrel felettük megindult a hóomlás. A lavina mindhármukat betemette, de a két férfinak sikerült saját erőből kiásniuk magukat a hó alól. Azonnal a harmadik társuk keresésére indultak, de nem találták meg őt.

Egy órával később a helyszínre érkezett keresőkutyák segítségével sikerült megtalálni a harminchárom éves hölgyet, de ekkor már nem lehetett segíteni rajta. Az áldozatot másfél méterrel a hó alatt találták meg.

Ugyanebben az időben az Ötz-völgy (Ötztal) másik síterepén technikai hiba miatt leállt az Obergurgl és Hochgurgl között közlekedő nyolcszemélyes kabinos felvonó, a Top Expressz. A leállás időpontjában kb. 25-30 utas tartózkodott a kabinokban. A mentés azonnal megkezdődött és helikopterek segítségével az összes bajbajutott utast balesetmentesen le tudták hozni a földre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.