Menü ≡

Vorarlberg témájú cikkeink

2019.02.17.
Vorarlbergi síszünet: kevesebb baleset a pályákon
A helyi hivatalos szervek szerint az idei síszünet alatt relatíve kevés baleset történt a pályákon. Egy nap kivételével, egész héten szinte alig volt dolguk a mentőknek, annak ellenére, hogy a környék összes szálláshelye megtelt és sokan voltak a pályákon.
2018.12.11.
Ausztria: másfél méter friss hó a hegyekben
Pár nap alatt tél lett az osztrák hegyekben, a helyenként kopár hegyoldalak vastag téli ruhát öltöttek Vorarlbergtől kezdve Salzburgon keresztül egészen Stájerországig.
2018.12.10.
Ausztria: nagy hó esett a hegyekben
Megérkezett a havazás Ausztriába, elsősorban a nyugati tartományokban esett jelentősebb hó. A mostani nagy havazásból a déli országrészek (Karintia) csaknem teljesen kimaradtak. Holnapig helyenként méter feletti friss havat várunk.
2018.12.01.
Ausztria: hol lehet síelni az első decemberi hétvégén?
Hétvégén már december és Ausztriában egymás után nyílnak meg a síterepek. Az alábbiakban megpróbáljuk felsorolni az aktuális információk alapján a nyitvatartó síterepeket. Mivel a síterepek még csak néhány pályával és lifttel nyitnak, indulás előtt érdemes tájékozódni a helyi kínálatról.
2018.10.24.
Vorarlberg: újdonságok a tartomány síterepein
Ausztria legnyugatibb tartományába évtizedekkel ezelőtt még szinte alig jutottak el honfitársaink síelni. Miért is, ha a távoli utazás helyett több tucat jobbnál-jobb osztrák síterep hamarabb elérhető? Mostanra már nemcsak a síelőink, hanem a munkavállalóink is egyre-többen megjelennek a régió síterepein.
2017.12.24.
Háromméteres hó Ausztriában
A csapadékos ősz és december sok havat hozott az osztrák hegyekbe, egyes síterepeken már meghaladta a hómennyiség a mágikus három métert. A következő havazás a jövő hét közepén jöhet.
2017.11.11.
Vorarlbergben (Ausztria) is nyitott az első síterep
Szombat reggel a legnyugatibb osztrák tartomány, Vorarlberg is megkezdi a 2017/18-as szezont. Először Silvretta Montafon síterep indítja be a lifteket, egyelőre még csak hétvégi üzemmódban. Novemberben hétközben még zárva tartanak, a teljes üzem november 30-án kezdődik.
2017.04.22.
Ausztria: mínusz 14,5 fokkal búcsúzott az áprilisi tél
Tegnap reggel rekorddal búcsúzott az elmúlt napok télies időjárása Ausztriában. A vorarlbergi Lech am Arlberg síterepének közelében mérték a leghidegebbet a települések közül. A többnapos fagynak ára is van, a gyümölcsökben nagyon komoly károkat okozott a mostani hideg.
2017.01.03.
Nagy havazás várható a héten Ausztriában
Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig. A havazáshoz erős szél, és csütörtöktől sarkvidéki hideg is társul, erre készüljünk a síelésnél.
2016.12.12.
305 km pálya: létrejött Ausztria legnagyobb síterepe
December elején ünnepélyesen átadták az új liftet (Flexenbahn) Lech-Zürs síterepén. Nemcsak egy sima liftátadásról beszélünk, hanem egy olyan liftről, amely szomszédos síterepeket köt össze. Ezzel a fontos lifttel létrejött Ausztria legnagyobb síterepe, a Ski Arlberg, ahol 305 kilométernyi pálya várja a síelőket.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »