Vorarlberg témájú cikkeink

Ausztria húsvétkor: januári időjárás van a sípályákon

2023.04.07. Stánicz Balázs
Az utóbbi hetek igyekszenek bepótolni azt, amit a tél egy nagy része elmulasztott, a havat és a hideget. Míg március utolsó napjaiban helyenként csaknem méteres hó esett, addig április első hete januári hideggel szolgált és a télnek még nincsen vége.

Ausztria: 40-90 cm friss hó a hegyekben

2023.03.28. Stánicz Balázs
Március utolsó napjai megmutatják, hogy milyen is, amikor úgy igazán tél van a hegyekben, sok-sok friss hóval és komoly mínuszokkal. Kedd reggelre sok alacsonyabb alpesi völgy is fehér ruhát öltött.

Ausztriába megérkezett a havazás

2023.03.25. Stánicz Balázs
Péntekről szombatra virradóra friss hó esett az osztrák hegyekben, elsősorban a nyugati tartományokban jött össze említésre méltó hó.

Ausztria: méteres hóval érkezik a márciusi tél

2023.03.24. Stánicz Balázs
Nagy léptekkel érkezik a tél az osztrák hegyek felé, az optimistább előrejelzések szerint szerdáig a magasabb hegyekben egy méter friss hó sem kizárt. A legtöbb hó a nyugati tartományokban várható, de a friss hóból szinte mindenhova jut.

Többméteres hó az osztrák hegyekben

2022.02.09. Stánicz Balázs
Január utolsó fele és február első napjai igencsak belehúztak havazás fronton, az északi tartományokban jelentős hó esett.

Ausztriában két méter friss hóval indul a február

2022.02.02. Stánicz Balázs
A szezon eddigi legnagyobb havazása zajlik ezekben a napokban Ausztria nyugati tartományaiban, hétfőtől csütörtök reggelig 100-200 cm hó várható, ennek egy jelentős része már leesett.

Nyitnak az osztrák szállások, de régiónként eltérően!

2021.12.08. Bata Attila
A jó hír, hogy szombatról vasárnapra véget ér az országos zárlat Ausztriában, így például ismét lehet szállást foglalni a síeléshez. A helyzetet bonyolítja, hogy a tartományok saját hatáskörben dönthetnek az enyhítésekről és a bevezetés időpontjáról.

Vorarlbergi síszünet: kevesebb baleset a pályákon

2019.02.17. Bata Attila
A helyi hivatalos szervek szerint az idei síszünet alatt relatíve kevés baleset történt a pályákon. Egy nap kivételével, egész héten szinte alig volt dolguk a mentőknek, annak ellenére, hogy a környék összes szálláshelye megtelt és sokan voltak a pályákon.

Ausztria: másfél méter friss hó a hegyekben

2018.12.11. Bata Attila, Stánicz Balázs
Pár nap alatt tél lett az osztrák hegyekben, a helyenként kopár hegyoldalak vastag téli ruhát öltöttek Vorarlbergtől kezdve Salzburgon keresztül egészen Stájerországig.

Ausztria: nagy hó esett a hegyekben

2018.12.10. Stánicz Balázs
Megérkezett a havazás Ausztriába, elsősorban a nyugati tartományokban esett jelentősebb hó. A mostani nagy havazásból a déli országrészek (Karintia) csaknem teljesen kimaradtak. Holnapig helyenként méter feletti friss havat várunk.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.