Menü ≡

Chamrousse témájú cikkeink

2020.04.02.
A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig
Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban. A téli olimpiák sikeres lebonyolítása korábban nagyban függött az időjárási és földrajzi tényezőktől. A 2022-es téli olimpia Kínában lesz, ahol nem jellemző a természetes hó, de ma már ez nem akadály.
2019.03.08.
Videó: szélviharban himbálóztak a sílift székei
Szerdától havazás kezdődött az Alpok déli oldalán. A dél-francia hegyektől, Svájc déli részén át egészen az olasz hegyekig elért a havazás. Sajnos, a havazáshoz sok helyen viharos szél is társult, Franciaországban 224 km/órás széllökést is mértek.
2019.02.05.
Hatalmas lavina vágta ketté a francia falut
A hétvégén komoly havazás érte el a francia síterepeket. Ahogy a franciák mondják: most már nem irigykedünk az osztrákokra a sok hó miatt. Ahogy az osztrákoknál, a franciáknál sem mindig öröm a sok hó. Egy hatalmas lavina szabályszerűen kettévágott egy francia falvat Isère megyében.
2017.12.25.
150-en rekedtek a sífelvonón Franciaországban
Kisebb izgalmakkal indult a szenteste körülbelül 150 síelő számára a franciaországi Chamrousse síterepén. Nem sokkal zárás előtt, kihasználva a napos időt és a jó havat, még sokan indultak egy utolsó csúszásra. Ekkor adta meg magát az ülőlift. Köteleken, és épségben hozták le az összes utast.
2017.11.19.
Val Thorens: rengeteg pályával nyitottak a 3-völgyben
Hosszú heteken át Tignes gleccsere volt az egyetlen üzemelő síterep Franciaországban, ez csak a mostani hétvégén változott meg. A Három-völgy egyik legismertebb síterepe, az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfaluja, Val Thorens, a hétvégén megkezdte az idei szezont mindennapos üzemmódban.
2017.08.11.
Nyugati-Alpok: 30-50 cm friss hó a hegyekben
Az utóbbi napokban havazás érte el az Alpok nyugati oldalát. Tegnap reggel még csak a magasabb részeken és kisebb mennyiségben, ma reggelre azonban már az alsóbb régiókban és nagyobb adagokban is hullott a hó körülbelül 2000 méter felett.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »