Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Cortina d'Ampezzo témájú cikkeink

2022.01.30.
A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig
Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban. A téli olimpiák sikeres lebonyolítása korábban nagyban függött az időjárási és földrajzi tényezőktől. A 2022-es téli olimpiát Pekingben rendezik, ahol nem jellemző a természetes hó, de ma már ez nem akadály.
2021.11.07.
Parádés olasz szezonkezdet, a Dolomitokban is lehet síelni
November első hétvégéjére nem panaszkodhattak az olasz sírajongók. Tavaly nagyszerű, hógazdag szezont hozott a tél, de sajnos a sílifteket lezárták. Idén már közlekedhetnek a liftek, és úgy néz ki, hogy az időjárás a tavalyi formáját hozza eddig.
2021.10.18.
Dolomitok: 14 új lift vár a síelőkre az idei szezonban
A szerencsétlenül alakult tavalyi olasz síszezon egyik következménye, hogy a tavalyi szezonra elkészült új lifteket is csak idén próbálhatják ki először a síelők. Európa egyik legjobb sírégiójában az elmúlt évben 130 millió eurót költöttek fejlesztésekre.
2021.02.21.
Világbajnokság: Kékesi Márton a 25. helyen végzett
A 25. helyezést szerezte meg műlesiklásban Kékesi Márton, és ez eddigi legjobb eredménye világbajnokságon!
2021.02.15.
Szőllős Barnabás a 13. helyen végzett a világbajnokságon!
Az egykoron magyar színekben, azonban az utóbbi három évben az izraeli válogatottban versenyző Szőllős Barnabás nagyszerű eredményt ért el, a 13. helyen végzet az alpesi világbajnokság mai alpesi összetett versenyében.
2021.02.14.
117 km/órás sebességnél, hátrafelé síelve kerülte el a bukást!
A cortinai alpesi világbajnokságon vasárnap a férfi lesikló versenyt versenyeztek. Több érdekes esemény is színesítette a versenyt, azonban a francia Maxence Muzaton látványos mentéséről sokáig fogunk még beszélni!
2021.02.08.
Havazás miatt maradt el a világbajnokság első versenye
Megtréfálta az időjárás a szervezőket és havazás miatt már az első napon halasztani kellett az első versenyt. A női alpesi összetett (lánykori nevén kombináció) versenyeinek pótlásáról később döntenek.
2021.02.07.
Két hét a tévé előtt: kezdődik az alpesi világbajnokság!
A megnyitó ünnepséggel ma este kezdetét veszi a 46. alpesi világbajnokság. A helyszín az olaszországi Cortina d'Ampezzo, ahol hagyományokban igazán gazdag a síelés és az ezzel kapcsolatos versenysport is.
2021.02.05.
Cortina: alpesi világbajnokság előtt a magyar válogatott
Február 7-én, vasárnap a megnyitó ünnepséggel megkezdődik az olaszországi Cortina d`Ampezzóban az alpesisí világbajnokság. A Magyar Sí Szövetség vezetése a legeredményesebb és legígéretesebb válogatott sízőit indítja el, akik a technikai számokban bizonyíthatnak majd.
2020.03.04.
Hatalmas havazás az olasz hegyekben, és jön a folytatás!
Bőven jut hó március kezdete óta az olasz hegyekbe. Az egész Alpok fehérlik 1000 méter felett, de a havazásból jutott az Appenninek térségébe is. Csütörtöktől jön a következő adag havazás!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »