Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazással indult a június az Alpokban

2024.06.01. Bata Attila

Június első napjára, a meteorológiai nyár kezdetére sok helyen befehéredtek az Alpok csúcsai. A legcsapadékosabb régiókban közel egy méter hullott, azonban számos helyről érkezett jelentés 50-70 centiméter friss hóról.
Svájc, Flüela-hágó, 2383 méter. Ma reggelre 24 óra alatt 59 cm hó hullott (Kép: Flüela Hospiz, Passhotel)
Svájc, Flüela-hágó, 2383 méter. Ma reggelre 24 óra alatt 59 cm hó hullott (Kép: Flüela Hospiz, Passhotel)
Igencsak csóválták a fejüket a hókotrók az olasz Stelvio-hágónál. Megfeszített munkával megtisztították a hágóhoz vezető utat, mindent megtettek, hogy akár már a mostani hétvégén megindulhasson a forgalom. Ezek után az országútra kb. 60 centiméternyi hó hullott, a síterep felső régióiba pedig egy méter hó érkezett. Ezek után a hókotrók kénytelenek ismét nekifutni a feladatnak, hogy a tervezett június 6-i nyitásra megtisztítsák az országutat. A síterep az utóbbi évek legjobb hóviszonyival várja a síelőket, az üzemeltetők tájékoztatása szerint helyenként 10-12 méter vastagon áll a hó.
Stelvio-hágó a havazás után
Stelvio-hágó a havazás után
Cortina felett 2300 méteres magasságban egy angol és egy belga túrázót hoztak le a hegyimentők, akik elakadtak a hóban. Valószínűleg, nem értesültek a júniusi tél közeledtéről, hiszen nem a hóviszonyoknak megfelelően választottak ruházatot és lábbelit, a mentőcsapat vezetője szerint. Ebben a magasságban, 2300 méter felett 70 centiméternyi friss havat is mértek.
Zugspitze ma
Zugspitze ma
A havazásból jutott az osztrák, svájci és német hegyekbe is. Kaprunba a június 2-i zárás előtt érkezett a havazás, amely ma délután 30-40 centiméternél járhatott. Hasonló mennyiség jutott a tiroli és vorarlbergi hegyekbe is, de itt már csak Hintertux síelhető. Két nap alatt 75 cm hó hullott a német Zugspitzén, és a svájci hegyekből is 30-60 cm friss havat jelentettek 2500 méter felett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.