Petzen témájú cikkeink

Havas hírek Ausztriából röviden és képekben

2023.01.17. Bata Attila
Jelenetősen javult a hóhelyzet a héten számos osztrák síterepen. Holnap, aztán a hétvégén is újabb havazás érkezik. A friss hó után az eddig nem üzemelt síterepek is kinyitnak. Számos síterep végre újabb pályákat tud megnyitni. Sok helyen a szánkópályákra is jutott elég hó.

Eddig fél méter friss hó Dél-Ausztriában és jön a folytatás!

2023.01.16. Bata Attila
Megérkezett a mostani hétre jósolt havazás első hulláma Ausztriába. Főleg a karintiai és stájer területeket érintette a nagyobb havazás, de szerencsére a hóból jutott az ország más területeire és síterepeire is. A folytatás továbbra is havasnak ígérkezik.

Adventi vásárok Karintiában, ahol karácsonyi hangulat vár

2022.11.13.
Karintia idén újra teljes odaadással ünnepli meg az adventi időszakot. Karácsonyi díszkivilágítás, hangulatos koncertek, kézműves kirakodóvásárok és hagyományőrző programok várják a látogatókat a városokban és a természetben is.

Áramszünet: 46 utassal állt le az osztrák ülőlift

2019.10.14. Bata Attila
A kellemes őszi hétvégét egy kellemetlen élmény árnyékolta be a karintiai hegyekben vasárnap délelőtt.

Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek

2017.12.01. Bata Attila
Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.

Petzen megmenekült: új üzemeltető a síterep élén

2015.10.09. Bata Attila
A szlovén-osztrák határ közelében, az osztrák (karintiai) oldalon található kisebb síterep kálváriája érhet véget hamarosan. Sokadik eredménytelen pályázat után ismét van üzemeltetője a síterepnek, amely így életben maradhat. Apróbb fejlesztések, téli-nyári üzemmód várható a következő években.

Petzen: egy euróért sem vették meg a síterepet

2014.09.01. Bata Attila
Valamikor május elején írtunk arról, hogy egy euróért eladó a karintiai Petzen síterepe. Ahogy ilyenkor lenni szokott, többen eljátszogattak a gondolattal, vagy inkább poénkodtak, hogy ennyit megérne nekik is. A szomorú valóság az, hogy senki sem rohant, hogy ilyen „olcsón” síterepet vegyen Ausztriában.

Petzen: egy euróért eladó az osztrák síterep

2014.05.08. Bata Attila
Igazán alkalmi vételnek tűnik a karintiai síterep egy euróért. Az ár ugyan jelképes, de nincs mögötte az ilyenkor szokásos kötöttség, hogy a tartozásokat is ki kell fizetni. A tartomány adósság nélkül adja át a jelentkezőnek, még pénzügyi támogatást is ad annak, aki hajlandó legalább 10 évig üzemeltetni a síterepet.

Petzen: évente félmillió eurós támogatás a síterepnek

2010.01.28. Bata Attila
Petzen Karintia déli részén, közel a szlovén határhoz fekszik. Mondhatjuk, hogy a magyar síelők számára az egyik utazási irodánk tette fel a térképre miután az idei szezontól szállodát üzemeltetnek a síterep mellett. Mostantól Karintia is komoly pénzekkel támogatja a síterepet a következő években.

Vasárnapi balesetek Karintiában magyar sérülttel

2010.01.11. Bata Attila
A hétvégén volt bőven dolguk a mentőknek a karintiai síterepeken. Számos kisebb-nagyobb ütközés és baleset történt, két alkalommal is helikopterrel kellett kórházba szállítani a sérülteket. Egy magyar hódeszkás hölgy a Wiessen-tó melletti Techendorf sípályáján sérült meg.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.