Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Petzen témájú cikkeink

2019.10.14.
Áramszünet: 46 utassal állt le az osztrák ülőlift
A kellemes őszi hétvégét egy kellemetlen élmény árnyékolta be a karintiai hegyekben vasárnap délelőtt.
2017.12.01.
Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek
Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.
2015.10.09.
Petzen megmenekült: új üzemeltető a síterep élén
A szlovén-osztrák határ közelében, az osztrák (karintiai) oldalon található kisebb síterep kálváriája érhet véget hamarosan. Sokadik eredménytelen pályázat után ismét van üzemeltetője a síterepnek, amely így életben maradhat. Apróbb fejlesztések, téli-nyári üzemmód várható a következő években.
2014.09.01.
Petzen: egy euróért sem vették meg a síterepet
Valamikor május elején írtunk arról, hogy egy euróért eladó a karintiai Petzen síterepe. Ahogy ilyenkor lenni szokott, többen eljátszogattak a gondolattal, vagy inkább poénkodtak, hogy ennyit megérne nekik is. A szomorú valóság az, hogy senki sem rohant, hogy ilyen „olcsón” síterepet vegyen Ausztriában.
2014.05.08.
Petzen: egy euróért eladó az osztrák síterep
Igazán alkalmi vételnek tűnik a karintiai síterep egy euróért. Az ár ugyan jelképes, de nincs mögötte az ilyenkor szokásos kötöttség, hogy a tartozásokat is ki kell fizetni. A tartomány adósság nélkül adja át a jelentkezőnek, még pénzügyi támogatást is ad annak, aki hajlandó legalább 10 évig üzemeltetni a síterepet.
2010.01.28.
Petzen: évente félmillió eurós támogatás a síterepnek
Petzen Karintia déli részén, közel a szlovén határhoz fekszik. Mondhatjuk, hogy a magyar síelők számára az egyik utazási irodánk tette fel a térképre miután az idei szezontól szállodát üzemeltetnek a síterep mellett. Mostantól Karintia is komoly pénzekkel támogatja a síterepet a következő években.
2010.01.11.
Vasárnapi balesetek Karintiában magyar sérülttel
A hétvégén volt bőven dolguk a mentőknek a karintiai síterepeken. Számos kisebb-nagyobb ütközés és baleset történt, két alkalommal is helikopterrel kellett kórházba szállítani a sérülteket. Egy magyar hódeszkás hölgy a Wiessen-tó melletti Techendorf sípályáján sérült meg.
2009.02.02.
Síszünet előtt: Karintia már teljesen foglalt
Ezen a héten kezdődik az osztrák síszünet a bécsi és alsó-ausztriai iskolákban. Összesen 430 000 tanuló élvezheti a szabadságot, és a legtöbbjük családostul valamelyik osztrák síterep felé veszi biztosan az irányt, például Karintiába, ahol ilyenkor már nehéz szállást kapni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »