Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nyitás! Nassfeld, Gerlitzen és más karintiai síterepek

2017.12.01. | Szerző: Bata Attila
Karintiában is nagyszerű hóviszonyok várják a síelőket a hétvégi nyitások alkalmával. Eddig két síterepen (Turracher Höhe és Mölltal-gleccser) lehetett síelni a tartományban, de ezen a hétvégén újabb nyolc síterep liftjei kezdik meg az idei szezont, köztük Nassfeld, Gerlitzen vagy Katschberg.
Koralpe / Facebook
h i r d e t é s
Karintia legnagyobb síterepe, Nassfeld szombaton kezdi meg a szezont. A hegyen egy méter vastag a hó, de a hóágyúk és a pályamunkások az elmúlt hetekben azon dolgoztak, hogy a stabil pályaalapot elkészítsék, amelyen majd egész szezonban síelni lehet. Az elmúlt időszak havazásai meglátszanak a foglalásokon, elégedettek a szállásadók.

A hétvégi nyitás még csak szezonelejei. Összesen hat lift (Millennium-Express (1,2,3), Tröglbahn, Sonnleitnbahn, Mössernbahn „Warm Up“, Rudnigsattelbahn és Rossalmlift) üzemel, ezért természetesen kedvezményesen lehet napijegyet venni. A felnőtt napijegy 32 euróba, a gyermek 16 euróba kerül. A következő hétvége számít majd az igazi nyitásnak. Ekkor már a Gartnerkofel és Madritschen részeken is megnyitják a pályákat.

Gerlitzeni havazás négy nappal ezelőtt
75 cm vastag a hó Gerlitzen síterepének felső részén, pénteken itt is nyitnak. Az első napon hat liftet (Kanzelbahn, Gipfelbahn, Neugarten, az új Wörtherseebahn és a Klösterle terület felső része) indítanak be. Szombaton már a Moserbahn (lift) is üzemel, a következő hétvégére pedig az összes főbb liftet is beindítják.

Petzen: rég volt itt ennyi hó novemberben
Katschberg szintén pénteken kezdi meg a szezont. Szombaton pedig Petzen, Koralpe, Klippitztörl és Weinebene is bekezd, korábban a tervezettnél. Fürdőiről ismert Bad Kleinkirchheim is megnyitja az első pályát a St. Oswald részen.

Bad Kleinkirchheim
Bár a többi síterepen is jók a hóviszonyok, de a többiek még kivárnak. Inkább még dolgoznak egy kicsit a pályákon és a nyitással megvárják a nagyobb tömeget. December 8-án kezd Heiligenblut és Hochrindl. Dreiländereck is nagyon készül, ők is a december 8- hétvégét célozták be. December 15-i hétvégét tervezi Goldeck, karácsony előtt egy nappal pedig Ankogel is csatlakozik a többi üzemelő síterephez.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »