Eddig fél méter friss hó Dél-Ausztriában és jön a folytatás!

2023.01.16. Bata Attila

Megérkezett a mostani hétre jósolt havazás első hulláma Ausztriába. Főleg a karintiai és stájer területeket érintette a nagyobb havazás, de szerencsére a hóból jutott az ország más területeire és síterepeire is. A folytatás továbbra is havasnak ígérkezik.
Bad Kleinkirchheim ma 1070 méteren (Kép: Ski- & Bikerestaurant "Zum Sepp")
h i r d e t é s
Elég pontosan teljesültek az időjárási előrejelzések, amely a mediterrán ciklonok esetében nagy szó. A ma reggeli szlovén helyzetről már beszámoltunk, természetesen a havazás nem állt meg a határon, és a szomszédos osztrák területek is részesültek az áldásból.
Hóhelyzet a karintiai autópályán
Az utakon itt is komoly fennakadásoka okozott a havazás, balesetek miatt sokszor riasztották a mentőket és a tűzoltókat. Karintiában reggel 13 ezer háztartás maradt áram nélkül, ezt délután négyre sikerült 700-ra csökkenteni.

A síterepek természetesen majd kibújnak a bőrükből és egymás után tették közzé a friss hóadatokat. Ezek szerint Petzen 60 cm, Dreiländereck 50 cm, Gerlitzen 40-50 cm, Turracher Höhe 40 cm, Nassfeld 30-35 cm, Grebenzen 35 cm, Bad Kleinkirchheim 30-40 cm friss hóval gazdagodott. A stájer-karintiai régión kívül a havazás elérte az északi oldalon található síterepeket is. Zauchensee 15 cm friss hóra ébredt, de a Pitztal-gleccseren is 30 cm hullott.
Gerlitzen Alpe (Kép: Alpinhotel Pacheiner)
Jutott a havazásból a magyar határhoz közelebbi síterepekre is, pl. Semmering és Stuhleck is jobb hóviszonyokkal várhatja a síelőket. A havazás után egyre több síterepen készítik elő a szánkópályákat, amelyeket sok helyen a hóhiány miatt eddig nem tudtak megnyitni.
Katschberg (Kép: Alpengasthof Bacher Oberkatschberg)
A továbbiakban ismét havazásokra kell számítani, nagyjából azokban a régiókban, amelyeket a mostani havazás is érintett. Ma este érkezik egy újabb adag, majd rövid szünet után szerdáról csütörtökre várunk még egy havazást. A mennyiségeket nehéz megjósolni, de további 20-40 centiméterre lehet számítani a hegyekben.
Kép: Bergbahnen Grebenzen
Hétvégére pedig lehűlhet az idő, és addigra a síterepek is előkészítik a pályákat. Január utolsó harmada most jól néz ki. Síelés szempontjából ez egy ideális időszak, a februári síszünet előtt kevesebben vannak a pályákon és az árak is mérsékeltebbek.
Dreiländereck webkamera 1452 méteren
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.