Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eddig fél méter friss hó Dél-Ausztriában és jön a folytatás!

2023.01.16. Bata Attila

Megérkezett a mostani hétre jósolt havazás első hulláma Ausztriába. Főleg a karintiai és stájer területeket érintette a nagyobb havazás, de szerencsére a hóból jutott az ország más területeire és síterepeire is. A folytatás továbbra is havasnak ígérkezik.
Bad Kleinkirchheim  ma 1070 méteren  (Kép: Ski- & Bikerestaurant "Zum Sepp")
Bad Kleinkirchheim ma 1070 méteren (Kép: Ski- & Bikerestaurant "Zum Sepp")
Elég pontosan teljesültek az időjárási előrejelzések, amely a mediterrán ciklonok esetében nagy szó. A ma reggeli szlovén helyzetről már beszámoltunk, természetesen a havazás nem állt meg a határon, és a szomszédos osztrák területek is részesültek az áldásból.
Hóhelyzet a karintiai autópályán
Az utakon itt is komoly fennakadásoka okozott a havazás, balesetek miatt sokszor riasztották a mentőket és a tűzoltókat. Karintiában reggel 13 ezer háztartás maradt áram nélkül, ezt délután négyre sikerült 700-ra csökkenteni.

A síterepek természetesen majd kibújnak a bőrükből és egymás után tették közzé a friss hóadatokat. Ezek szerint Petzen 60 cm, Dreiländereck 50 cm, Gerlitzen 40-50 cm, Turracher Höhe 40 cm, Nassfeld 30-35 cm, Grebenzen 35 cm, Bad Kleinkirchheim 30-40 cm friss hóval gazdagodott. A stájer-karintiai régión kívül a havazás elérte az északi oldalon található síterepeket is. Zauchensee 15 cm friss hóra ébredt, de a Pitztal-gleccseren is 30 cm hullott.
Gerlitzen Alpe (Kép: Alpinhotel Pacheiner)
Gerlitzen Alpe (Kép: Alpinhotel Pacheiner)
Jutott a havazásból a magyar határhoz közelebbi síterepekre is, pl. Semmering és Stuhleck is jobb hóviszonyokkal várhatja a síelőket. A havazás után egyre több síterepen készítik elő a szánkópályákat, amelyeket sok helyen a hóhiány miatt eddig nem tudtak megnyitni.
Katschberg (Kép: Alpengasthof Bacher Oberkatschberg)
Katschberg (Kép: Alpengasthof Bacher Oberkatschberg)
A továbbiakban ismét havazásokra kell számítani, nagyjából azokban a régiókban, amelyeket a mostani havazás is érintett. Ma este érkezik egy újabb adag, majd rövid szünet után szerdáról csütörtökre várunk még egy havazást. A mennyiségeket nehéz megjósolni, de további 20-40 centiméterre lehet számítani a hegyekben.
Kép: Bergbahnen Grebenzen
Kép: Bergbahnen Grebenzen
Hétvégére pedig lehűlhet az idő, és addigra a síterepek is előkészítik a pályákat. Január utolsó harmada most jól néz ki. Síelés szempontjából ez egy ideális időszak, a februári síszünet előtt kevesebben vannak a pályákon és az árak is mérsékeltebbek.
Dreiländereck webkamera 1452 méteren
Dreiländereck webkamera 1452 méteren
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.