Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Jövő héten igazi tél lesz az Alpok síterepein

2023.01.14. Bata Attila

Ezen a héten a tél már megtette az első lépéseket, hogy feledtesse velünk a 2-3 hetes kihagyását, amellyel nagyon magára hagyta a síterepeket. A következő héten több hullámban érkezik havazás az Alpokba, a hét második felében már a hőmérők is igazi téli értékeket mutatnak majd.
A két évvel ezelőtti havazás Karintiában (Lesachtal, a helyi tűzoltóság felvétele)
A két évvel ezelőtti havazás Karintiában (Lesachtal, a helyi tűzoltóság felvétele)
Napok óta készülődik egy kiadós havazás az osztrák-szlovén-olasz hármashatáron. A kezdeti méter feletti értékek ugyan finomodtak, de így is elég hó hullhat, és már nemcsak a hegyekben, hanem a települések magasságában is.
A meteorológiai intézet figyelmeztetése a karintiai nagy havazásra
A meteorológiai intézet figyelmeztetése a karintiai nagy havazásra
Az első nagyobb adag havazást a mediterrán ciklon szállítja vasárnapról hétfő reggelre. Az osztrák autópályák kezelője (Asfinag) arra készül, hogy Karintiában az A2-es autópálya egyes szakaszain vagy az A10-en a Millstatti-tó környékén rövid idő alatt akár 40 cm hó hullhat. Ugyanennyi hullhat a magasabb völgyekben, a hegyekben pedig még több. Reméljük a karintiai síterepek (Nassfeld és társai) webkameráin hétfőn már látjuk a változást.
Ausztria: a havazás első hulláma, vasárnapról hétfőre. Főleg a déli rész számíthat sok hóra.
Ausztria: a havazás első hulláma, vasárnapról hétfőre. Főleg a déli rész számíthat sok hóra.
Ugyancsak komoly havazás érkezik a szlovén részre. A héten csak a Júliai-Alpok egy része (Kanin) kapott nagyobb mennyiségű havat, máshol kevesebb hullott. A Júliai-Alpokban fél méter felett áll meg majd a friss hó mennyisége a jövő héten, de ezúttal a havazás a keletebbre található síterepekig is elér. A Pohorje-hegység síterepei is 20-30 cm friss hóban reménykedhetnek.

Külön jó hír, hogy az egész Alpokban havazni fog a következő héten. A francia, svájci, olasz, de még a német pályák is tisztességes mennyiségű havat kapnak.

A dél-ausztriai havazás nem fejeződik be hétfőn, szerdáig a folytatódó havazások akár 50 cm friss havat hozhatnak például Villach (501 m) városában. A héten többször is havazhat a többi osztrák síterepen, ezúttal a keleti részeken (Kreischberg, Hochkar vagy Semmering) is felfrissülnek a pályák. Szerdától a hideg is megérkezik. Igazi tél várható a hegyekben. Néhány völgyben esténként mínusz 10 foknál is hidegebbet mérhetnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.