Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: 40-60 cm hó hullott a hegyekben 12 óra alatt

2023.01.16. Bata Attila

Tegnap este megkezdődött a havazás a szlovén hegyekben. A ma reggeli adatok szerint tekintélyes mennyiségű hó érkezett meg az éjszaka folyamán. Most nem egyszerű közlekedni a szlovén utak nagy részén, több hágót lezártak, az autópályán is késésekkel kell számolni.
Vogel: mai webkamera a friss hó mennyiségével
Vogel: mai webkamera a friss hó mennyiségével
Az ország jelentős részén az alacsonyabban fekvő területeken is 5-20 cm hó hullott, amely megnehezíti a közlekedést. Balesetek vagy az utakon veszteglő teherautók miatt több utat lezártak, a helyi közlekedési szolgálat szerint.

Lassú a forgalom Maribor és Ljubljana között, 3 órára nőtt menetidő. Az utakat takarítják, de az intenzív havazásban újra összefüggő réteg alakult ki kora reggel. A havazás reggelig nem ért el a magyar határig, a határmenti településeken összefüggő hóréteg nem alakult ki.
Kranjska Gora webkamera élő adásban
A Vršič- és Korensko-hágóra vezető utakat lezárták a havazás miatt. Az utóbbi 1073 méteren található és az éjszaka 59 cm hó hullott. Vršič-hágónál (1684 m) ma reggelre 42 cm hó hullott, a helyi mérőállomáson már 92 cm vastagon áll a hó.

Az ismert síterepek közül ma reggelig Kanin 41 cm, Vogel 45 cm, Pohorje 31 cm havat kapott. Mariborban 7 cm, Ljubljanában 11 cm havat mértek. Bled környékén 20 cm hullott.

A havazás a héten folytatódik. A meteorológusok szerint a tegnap éjszakai számított a legerősebb hullámnak, a hét hátralévő részében már kisebb mennyiséget várnak.
KOMMENTEK
Garajc | 2023.01.16. 14:48
Csütörtökig még három hullámban fog további havazás érkezni a szlovén sípályákra. Ezek közül a keddről szerdára virradó éjszakai lesz a legnagyobb.

Csütörtökig Kanin, Kranjska Gora, Kredarica és Vogel további kb. 50cm, Krvavec 30cm, Pohorje 20cm friss havat fog kapni.

Az ezt követő egy hétben pedig stabilan negatív hőmérsékletek lesznek a síterepeken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bohinj
Bohinj legújabb, modern és alpesi építészet egyvelegét adó szállodája 2021-ben megnyitotta kapuit, pár lépésre a Bohinji-tótól, 5 kilométerre a Bohinj-Vogel nagyikabonos liftjének alsó állomásától. Wellness: fűtött kint medence, szaunák, panorámás pihenő, sókamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.