Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már havazik az Alpokban, de a nagyobb adag most érkezik

2023.01.09. Bata Attila

Vasárnap óta havazik az Alpokban. Ma reggelre már sok helyen kifehéredett a táj, azonban a nagyobb mennyiséget ma estéről holnap reggelre várjuk. Keddig több helyen 60-80 cm hó is hullhat a magasabb régiókban.
Méribel, Franciaország ma reggel
Méribel, Franciaország ma reggel

Franciaország

Tegnap még csak a magasabb (1800 méter feletti) régiókban maradt meg a hó. Ma reggelre 10-30 cm hó hullott ebben a magasságban. Napközben fokozatosan lejjebb süllyedt a havazás határa, és holnapra összesen 50-70 cm hó hullhat a szerencsésebb helyeken 2000 méter felett.

Svájc

Svájcban tegnap a francia határ közelében hullott 10-20 cm hó, amelyhez ma további 30-60 cm érkezhet 1600 méter felett. A középső országrészben 20-30 cm, másol 10-20 cm várható szintén 1600 méter felett.
Verbier, Svájc
Verbier, Svájc

Olaszország

A francia határ mentén már tegnap is szépen havazott, az Aosta-völgyben 5-15 cm hullott a falvakban, 30-40 cm a hegyekben. A Dolomitokban a vártnál nagyobb mennyiség hullott. A települések magasságában 5-20 cm, a hegyekben 30-40 centiméter. Itt még folytatódik a havazás, további utánpótlás várható.
Livigno, Olaszország

Szlovénia

Az előrejelzések egyik favoritjának a Júliai-Alpok tűnt, amely nem is okozott csalódást a fenti régiókban. Kaninban már előre meghirdették, hogy a hóvihar miatt ma és holnap zárva tartanak. Itt 12 óra alatt 52 cm hullott ma reggelig és még nincs vége. Vogel ma reggelig 15 cm friss havat kapott.
Roglán (Szlovénia) is elkezdődött a havazás
Roglán (Szlovénia) is elkezdődött a havazás

Ausztria

Az osztrák hóhelyzetről egy külön cikkben számolunk be. Nassfeld 20 cm friss havat írt ma délben, de a hegység északi oldalán is havazott. Estére a nyugati részeken 600 méterre süllyed a havazás határa, és komoly havazás érkezik, az előrejelzések szerint körülbelül félméteres hóval a hegyekben. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.