Menü ≡

Planneralm témájú cikkeink

2019.01.20.
Ausztria: üzemelnek a hókáoszban bezárt síterepek
Az év első két hetében hatalmas havazást kapó síterepeken lassan visszatér az élet a szokásos medrébe. A mostani hétvégén, ha még nem is az összes lifttel, de a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek ismét vendégeket tudtak fogadni.
2017.12.28.
Karintia: 80 cm hó hullott egy nap alatt
Ma reggelre komoly havazás érte el Ausztriát, főként a déli régiók magasabb részei részesültek a hóból. A felhőzet délen már felszakadozik, néha a nap is kisüt a webkamerák képein. Ezzel ellentétesen a hegy északi oldalán még havazik, egészen Semmeringig elér a havazás holnap reggelig.
2017.08.30.
Túrasí és kiránduló útvonalak Stájerországban
Egyre többen szeretnék a hóborította hegyeket sílécek nélkül felfedezni. Tökéletes lehetőséget kínálnak minderre a karbantartott téli túraútvonalak (különösen kedveltek a magasabban fekvő útvonalak) és a hótalpas ösvények.
2009.12.09.
Túrasí és lavinaismereti tanfolyam Planneralmon
Egyre többen térnek le a ratrakolt pályákról új kalandokat keresve. A freeride és a túrasí hívei a szűzhó, a járatlan vidékek szerelmesei. Csodás érzés tömegtől távoli völgyekben siklani, de vajon tisztában vannak-e a veszélyekkel a pályán kívül síelők? Életünk első lavina tanfolyamán sok újat tanultunk!
2009.01.29.
Négy hóbiztos síterep a festői Ausseerland régióban
Friss hóval és jól kezelt pályákkal várt minket a megújult Tauplitzalm, az Altaussee fölötti Loser szűzhavas offpiste lejtői végképp rabul ejtettek. A stájerországi Ausseerland régió síterepeit indultunk felderíteni, és mivel rövid idő alatt sokat láttunk, néhány tippet szeretnék átadni az ide indulóknak.
2005.02.08.
A lavina fogságában
Csodálatos hó várt minket a Planneralmon. Akkor még nem sejtettük, hogy az ottlétünk alatt mintegy 120 órán át folyamatosan zuhogó hó még a helyi ratrakpilótákat is jócskán próbára teszi, és hogy sítáborunk hamarosan egyfajta "túlélőtáborrá" változik.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »