Ausztria: újra üzemelnek a hókáoszban bezárt síterepek

2019.01.20. Bata Attila

Az év első két hetében hatalmas havazást kapó síterepeken lassan visszatér az élet a szokásos medrébe. A mostani hétvégén, ha még nem is az összes lifttel, de a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek ismét vendégeket tudtak fogadni.
Planneralm, Alpengasthof Grimmingblick, megtisztították a háztetőket a hótól.
h i r d e t é s
Hochkar, Loser, Planneralm és Präbichl az ismertebb közelebbi síterepek, ahol rengeteg gondot okozott a havazás január eleje óta. Hochkarról már írtunk, péntek óta ismét lehet síelni.

Hasonló a helyzet a többi síterepen is. Loserről is többször írtunk, valószínűleg ezen a síterepen hullott a legtöbb hó az osztrák síterepek közül. Az 530 centiméteres hóvastagság, amelyet a mérőállomás mutatott a helyi lifttársaság szerint még nem is mutatja az igazi helyzetet. Több helyen is hat méter mély volt a hó, ahol pedig a szél összehordta, 10 méter vastag hó alól kellett kiásni mindent.

Präbichl síterepén négy méter vastagon állt a hó a pályán! Az első húzóliftet csütörtökön tudták megnyitni, szombatra már az összes lift üzemelt.

A Planneralmra vezető út lavinaveszély miatt közel két hétig volt lezárva, a sítereppel együtt. Péntek óta ismét járható az út és üzemel a síterep, ahogy írják olyan pályákkal, ahol hetek óta nem síelt senki. A hó itt is méterekben áll a pályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
JoSchi Sporthaus Hochkar csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel JoSchi Sporthaus 2013 decemberében nyílt a hochkari sífelvonóktól pár méterre. Igényes szálláshely, mely számos szolgáltatással várja vendégeit: wellness részleg, WiFi, nagy terasszal rendelkező bár, sí/snowboardszerviz és kölcsönző, síiskola.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.