Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: újra üzemelnek a hókáoszban bezárt síterepek

2019.01.20. Bata Attila

Az év első két hetében hatalmas havazást kapó síterepeken lassan visszatér az élet a szokásos medrébe. A mostani hétvégén, ha még nem is az összes lifttel, de a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek ismét vendégeket tudtak fogadni.
Planneralm, Alpengasthof Grimmingblick, megtisztították a háztetőket a hótól.
Planneralm, Alpengasthof Grimmingblick, megtisztították a háztetőket a hótól.
Hochkar, Loser, Planneralm és Präbichl az ismertebb közelebbi síterepek, ahol rengeteg gondot okozott a havazás január eleje óta. Hochkarról már írtunk, péntek óta ismét lehet síelni.

Hasonló a helyzet a többi síterepen is. Loserről is többször írtunk, valószínűleg ezen a síterepen hullott a legtöbb hó az osztrák síterepek közül. Az 530 centiméteres hóvastagság, amelyet a mérőállomás mutatott a helyi lifttársaság szerint még nem is mutatja az igazi helyzetet. Több helyen is hat méter mély volt a hó, ahol pedig a szél összehordta, 10 méter vastag hó alól kellett kiásni mindent.

Präbichl síterepén négy méter vastagon állt a hó a pályán! Az első húzóliftet csütörtökön tudták megnyitni, szombatra már az összes lift üzemelt.

A Planneralmra vezető út lavinaveszély miatt közel két hétig volt lezárva, a sítereppel együtt. Péntek óta ismét járható az út és üzemel a síterep, ahogy írják olyan pályákkal, ahol hetek óta nem síelt senki. A hó itt is méterekben áll a pályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Narzissendorf Zloam
A stájer Salzkammergut közepén, mindössze néhány percre a Grundlsee -től fekszik Narzissendorf Zloam üdülőfalu. Klasszikus alpesi stílusban épült, legfeljebb 12 fős nyaralók és apartmanok saját szaunával, közvetlenül a síliftek mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Altaussee-Loser
A bájos üdülőfalu összesen 7 db ÚJ maximum 10 fős önellátós házikóval várja vendégeit, közvetlenül Loser síterepe mellett, a Sandling Jet felvonónál.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.