Menü ≡

Ausztria: üzemelnek a hókáoszban bezárt síterepek

2019.01.20. | Szerző: Bata Attila
Az év első két hetében hatalmas havazást kapó síterepeken lassan visszatér az élet a szokásos medrébe. A mostani hétvégén, ha még nem is az összes lifttel, de a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek ismét vendégeket tudtak fogadni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Hochkar, Loser, Planneralm és Präbichl az ismertebb közelebbi síterepek, ahol rengeteg gondot okozott a havazás január eleje óta. Hochkarról már írtunk, péntek óta ismét lehet síelni.

Hasonló a helyzet a többi síterepen is. Loserről is többször írtunk, valószínűleg ezen a síterepen hullott a legtöbb hó az osztrák síterepek közül. Az 530 centiméteres hóvastagság, amelyet a mérőállomás mutatott a helyi lifttársaság szerint még nem is mutatja az igazi helyzetet. Több helyen is hat méter mély volt a hó, ahol pedig a szél összehordta, 10 méter vastag hó alól kellett kiásni mindent.

Präbichl síterepén négy méter vastagon állt a hó a pályán! Az első húzóliftet csütörtökön tudták megnyitni, szombatra már az összes lift üzemelt.

A Planneralmra vezető út lavinaveszély miatt közel két hétig volt lezárva, a sítereppel együtt. Péntek óta ismét járható az út és üzemel a síterep, ahogy írják olyan pályákkal, ahol hetek óta nem síelt senki. A hó itt is méterekben áll a pályákon.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »