Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zdiar - Strednica témájú cikkeink

Havazás Szlovákiában: lassan javuló körülmények a síterepeken

Gyenge szezonkezdet után lassan alakulnak a körülmények a szlovák síterepeken. A havazás megérkezett: a pályákon segített a hóviszonyokon, de az utakon gondot okozott a közlekedésben.

13. alkalommal lesz Eger Síbajnokság a Tátrában

2019.12.17. Szántó György
A rendezvénye helyszíne 2020-ban a szlovákiai ®diar lesz. Eger önkormányzata egri síoktatókkal, helyi vállalkozásokkal és a házigazda községgel együttműködve 2020. február 29-én bonyolítja le a népszerű amatőr síversenyt.

®diar: elkészült az országút a két síterep között

Október 29-én adták át a Bélai-Tátrában az I/66-os országút felújított szakaszát, amely a környék két síterepe közötti részen javítja a közlekedés minőségét.

Szlovákia: több síterep nyílik meg a hétvégére

Bár az idén kissé lassabban indul be a szezon, mint tavaly, de a hétvégén már közel 15 síterepen lehet síelni északi szomszédunknál.

20 centi friss hó a Tátra magasabb részein

Hétfő óta havazik a Magas-Tátrában, de a havazásból jutott az Alacsony-Tátra, és más magasabb szlovák hegyekbe is. A Magas-Tátra túraútvonalai 1600 méter felett havasak, jegesek, a helyi hegyimentők figyelmeztetik a magasabb részekre induló túrázókat.

Zdiar: karácsony előtt adják át az új síliftet

A lengyel határhoz közeli Zdiar (Zsgyár) falu több sítereppel is büszkélkedhet. Az idei szezonban a Strachan síközpontban adnak át egy négyszemélyes ülőliftet. Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja itt a síelőket.

Turistaút 24 méter magasan, a fakoronák között

A jelenlegi ismereteink szerint talán nem túlzás, hogy idén a legnagyobb síterep-beruházásokat a Bélai-Tátra mentén, Zdiar és a Bachledova-vögy környékén találjuk Szlovákiában. A legújabb látványosság egy "tanösvény", 24 méter magasan a föld felett, a fakoronák között, csodás kilátással a környék hegyeire.

Tovább nőtt a zergeállomány a Tátra szlovák részén

2015.11.07. MTI
Csaknem 1400 zergét számoltak össze a Tátrában az őszi állományfelmérés során. A hegység szimbólumának számító kérődzők száma a Tátra szlovák részén továbbra is emelkedik, a lengyel részen viszont csökken - derül ki a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) erdeit felügyelő állami ügynökség, a SLTANAP adataiból.

Zdiar: átadták a négyszemélyes ülőliftet

Egy nagyon régi terv vált valóra a héten a Bélai-Tátrában, amikor a zdiari Strednica síterepen átadták a síterep első lanovkáját (ülőlift). A síterepen eddig csak húzóliftek közlekedtek és csak kék pályákon lehetett síelni. Az új lifttel ez utóbbi is változott, hiszen mostantól két piros pályán is lehet már síelni.

Havazás után: javultak a körülmények Szlovákiában

Kétnapos havazás frissítette fel a szlovák pályákat a napokban. A legtöbb helyen az év eleje óta szinte megduplázódott a hóréteg vastagsága. Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban javultak a hóviszonyok és a héten újabb pályák nyílnak meg, az időjárás még mindig lemaradásban van a szezonhoz képest.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.