Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

AUDI-FIS Alpesi Sí Világkupa lesz Semmeringen

2008.12.11.

A Bécsi-Alpok Alsó-Ausztriában régió idén is egyedülállóan látványos sívilágkupa-futamoknak ad majd otthont. 2008. december 28-án és 29-én a Semmering varázshegyén rendezik a hölgyek óriás-műlesikló és éjszakai műlesikló versenyeit.
A Varázshegy (Zauberberg) esti fényben
A Varázshegy (Zauberberg) esti fényben
Ezekben a napokban 30%-os kedvezmény jár a síbérletre, valamint ingyenes transzferbusz szállítja a vendégeket a Semmeringre.

2008. december 28-án és 29-én a varázshegy Semmering immár nyolcadik alkalommal változik át első osztályú sívilágkupa-arénává. A programban a hölgyek óriás-műlesiklása (december 28-án) és a különösen látványos éjszakai műlesiklása (december 29-én) szerepel.

Az osztrák síászok, akárcsak két évvel ezelőtt, amikor az első három helyen osztrák hölgy végzett, idén is megpróbálják kihasználni a hazai nézősereg támogatását, és megpróbálnak valóságos éremesőt ajándékozni a lelkes szurkolóknak. Az alsó-ausztriai Kathrin Zettel már alig várja a Semmering varázshegyén rendezett versenyt: "A Semmeringen rendezett versenyek mindig különleges élményt jelentenek, különösen az éjszakai műlesiklás a rengeteg nézővel és a hihetetlen hangulattal, számomra ez a verseny a szezon fénypontja."

A sípálya
A Semmering-Hirschenkogel felvonótársaság a FIS-szövetséggel, az ÖSV-vel, a szervezőbizottsággal és a WSV-Semmering számtalan segítőjével együttműködésben tökéletes állapotú versenypályává varázsolja a panorámapályát. A sípálya a versenyek után azonnal a téli üdülővendégek rendelkezésére áll. Sőt, a versenynapokon sem kell lemondania a vendégeknek a síelésről, hiszen az egyes futamok között a többi sípálya és a szánkópálya is nyitva áll a síelni szándékozók előtt. Ráadásként pedig 2008. december 28-án és 29-én 30% kedvezménnyel válthatóak a síbérletek (időszakos és napjegyek egyaránt), hogy mindenki testközelből átélhesse, milyen is egy sí világkupa hangulata.

Keretprogramok
A keretprogramok legalább olyan vonzóak és izgalmasak, mint maga a verseny. Számtalan élő koncert, nyereményjáték és egy lézershow várja a vendégeket a világkupa-arénában és a ZauberBARban. A fellépők között szerepel többek között Harry Prünster, a Millenium táncosok, az ABBAriginal, Werner Otti és számtalan további művész. Az alsó-ausztriai ORF sátrában a "Die jungen Zillertal" zenekar, valamint első alkalommal a bajor kultzenekar, a "Die Jetzendorfer Hinterhof Musikanten" gondoskodik majd a megfelelő hangulatról.

A kimagasló teljesítmény jutalma a siker
A varázshegy Semmeringen már 1995 óta rendeznek sívilágkupa-futamokat. Az egyedülálló szakértelemmel rendezett versennyel és a magával ragadó keretprogramokkal Semmering minden második évben egy sportértékét és hangulatát tekintve is egyedülálló eseménynek ad otthont. A verseny nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében, aminek köszönhetően évről évre megdőlnek a nézőrekordok. Franz Steiner, a WSV-Semmering igazgatója és elnöke már alig várja a különleges rendezvényt: "Kathrin Zettel győzelme a söldeni sívilágkupa-szezonnyitón természetesen a legjobb reklám a versenyünknek, és bizakodóak vagyunk, hogy a nézőszám meghaladja majd a 20.000 főt."

A varázshegy Semmering egész Ausztria egyik leginnovatívabb síterületének számít. A hóágyúrendszer 2007-es, jövőbe mutató kiépítésének köszönhetően, megfelelő hőmérsékleti viszonyok esetén az egész síterület maximum 7 nap alatt hóval borítható, garantálva így a tökéletes minőségű sípályákat. Egész Európa legerősebb világításának köszönhetően a 7 sípályából 6 sötétedés után is használható, aminek köszönhetően a varázshegy közel és távol a legnagyobb éjszakai síterületnek számít. A szintén kivilágított 3 km hosszú élményszánkópálya különleges fény- és hangeffektusokkal gondoskodik a vidám kikapcsolódásról. A néhány éve megnyitott szánkópálya kategóriájában az elsők közé tartozott az egész világon. A kínálatot a snowboardosok és freestylerek számára létrehozott Split park és a számtalan hangulatos alpesi kunyhó teszi teljessé, aminek köszönhetően a Semmeringen töltött üdülés feledhetetlen élménnyé válik a vendégeknek.

Jegyek és érkezés
A napijegy a sí világkupára 15 euróba kerül. Gyermekeknek 15 éves korig ingyenes a belépés. Jegyet valamennyi Ö-Ticket jegyárusító helyen, a www.oeticket.com honlapon, valamint a versenynapokon a helyszínen is meg lehet váltani. A vasúton érkezőknek különleges ajánlatcsomagok állnak rendelkezésre. Az autóval érkezők a Gloggnitz és Maria Schutz között az S6-os út mellett, valamint a Spital és Semmering között található parkolókból ingyenesen használható transzferbuszokkal juthatnak el a világkupa-arénához.

Prospektusok a télisport-lehetőségekről és információk a régió szálláshelyeiről beszerezhetőek a Bécsi-Alpok Alsó-Ausztriában régió turisztikai hivatalánál, Schlossstraße 1, 2801 Katzelsdorf,
Tel.: 0043/2622 / 78960-0, www.wieneralpen.at

További információk a sí világkupáról: www.wsv-semmering.at és www.zauberberg.at .

A varázshegy Semmeringen rendezett sí világkupa időbeosztása:

2008. december 27.
  • 18.30 óra - rajtszámok kisorsolása Neunkirchen főterén
2008. december 28.
  • 10.30 óra - 1. futam óriás-műlesiklás
  • 13.30 óra - 2. futam óriás-műlesiklás
  • 18.15 óra - eredményhirdetés lézershow-val egybekötve
  • 18.30 óra - rajtszámok kisorsolása az éjszakai műlesikláshoz
2008. december 29.
  • 12.00 órától - szórakoztató programok
  • 15.30 óra - 1. futam éjszakai műlesiklás
  • 18.30 óra - 2. futam éjszakai műlesiklás
  • ezt követően - eredményhirdetés
KOMMENTEK

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.