Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

AUDI-FIS Alpesi Sí Világkupa lesz Semmeringen

2008.12.11.

A Bécsi-Alpok Alsó-Ausztriában régió idén is egyedülállóan látványos sívilágkupa-futamoknak ad majd otthont. 2008. december 28-án és 29-én a Semmering varázshegyén rendezik a hölgyek óriás-műlesikló és éjszakai műlesikló versenyeit.
A Varázshegy (Zauberberg) esti fényben
A Varázshegy (Zauberberg) esti fényben
Ezekben a napokban 30%-os kedvezmény jár a síbérletre, valamint ingyenes transzferbusz szállítja a vendégeket a Semmeringre.

2008. december 28-án és 29-én a varázshegy Semmering immár nyolcadik alkalommal változik át első osztályú sívilágkupa-arénává. A programban a hölgyek óriás-műlesiklása (december 28-án) és a különösen látványos éjszakai műlesiklása (december 29-én) szerepel.

Az osztrák síászok, akárcsak két évvel ezelőtt, amikor az első három helyen osztrák hölgy végzett, idén is megpróbálják kihasználni a hazai nézősereg támogatását, és megpróbálnak valóságos éremesőt ajándékozni a lelkes szurkolóknak. Az alsó-ausztriai Kathrin Zettel már alig várja a Semmering varázshegyén rendezett versenyt: "A Semmeringen rendezett versenyek mindig különleges élményt jelentenek, különösen az éjszakai műlesiklás a rengeteg nézővel és a hihetetlen hangulattal, számomra ez a verseny a szezon fénypontja."

A sípálya
A Semmering-Hirschenkogel felvonótársaság a FIS-szövetséggel, az ÖSV-vel, a szervezőbizottsággal és a WSV-Semmering számtalan segítőjével együttműködésben tökéletes állapotú versenypályává varázsolja a panorámapályát. A sípálya a versenyek után azonnal a téli üdülővendégek rendelkezésére áll. Sőt, a versenynapokon sem kell lemondania a vendégeknek a síelésről, hiszen az egyes futamok között a többi sípálya és a szánkópálya is nyitva áll a síelni szándékozók előtt. Ráadásként pedig 2008. december 28-án és 29-én 30% kedvezménnyel válthatóak a síbérletek (időszakos és napjegyek egyaránt), hogy mindenki testközelből átélhesse, milyen is egy sí világkupa hangulata.

Keretprogramok
A keretprogramok legalább olyan vonzóak és izgalmasak, mint maga a verseny. Számtalan élő koncert, nyereményjáték és egy lézershow várja a vendégeket a világkupa-arénában és a ZauberBARban. A fellépők között szerepel többek között Harry Prünster, a Millenium táncosok, az ABBAriginal, Werner Otti és számtalan további művész. Az alsó-ausztriai ORF sátrában a "Die jungen Zillertal" zenekar, valamint első alkalommal a bajor kultzenekar, a "Die Jetzendorfer Hinterhof Musikanten" gondoskodik majd a megfelelő hangulatról.

A kimagasló teljesítmény jutalma a siker
A varázshegy Semmeringen már 1995 óta rendeznek sívilágkupa-futamokat. Az egyedülálló szakértelemmel rendezett versennyel és a magával ragadó keretprogramokkal Semmering minden második évben egy sportértékét és hangulatát tekintve is egyedülálló eseménynek ad otthont. A verseny nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében, aminek köszönhetően évről évre megdőlnek a nézőrekordok. Franz Steiner, a WSV-Semmering igazgatója és elnöke már alig várja a különleges rendezvényt: "Kathrin Zettel győzelme a söldeni sívilágkupa-szezonnyitón természetesen a legjobb reklám a versenyünknek, és bizakodóak vagyunk, hogy a nézőszám meghaladja majd a 20.000 főt."

A varázshegy Semmering egész Ausztria egyik leginnovatívabb síterületének számít. A hóágyúrendszer 2007-es, jövőbe mutató kiépítésének köszönhetően, megfelelő hőmérsékleti viszonyok esetén az egész síterület maximum 7 nap alatt hóval borítható, garantálva így a tökéletes minőségű sípályákat. Egész Európa legerősebb világításának köszönhetően a 7 sípályából 6 sötétedés után is használható, aminek köszönhetően a varázshegy közel és távol a legnagyobb éjszakai síterületnek számít. A szintén kivilágított 3 km hosszú élményszánkópálya különleges fény- és hangeffektusokkal gondoskodik a vidám kikapcsolódásról. A néhány éve megnyitott szánkópálya kategóriájában az elsők közé tartozott az egész világon. A kínálatot a snowboardosok és freestylerek számára létrehozott Split park és a számtalan hangulatos alpesi kunyhó teszi teljessé, aminek köszönhetően a Semmeringen töltött üdülés feledhetetlen élménnyé válik a vendégeknek.

Jegyek és érkezés
A napijegy a sí világkupára 15 euróba kerül. Gyermekeknek 15 éves korig ingyenes a belépés. Jegyet valamennyi Ö-Ticket jegyárusító helyen, a www.oeticket.com honlapon, valamint a versenynapokon a helyszínen is meg lehet váltani. A vasúton érkezőknek különleges ajánlatcsomagok állnak rendelkezésre. Az autóval érkezők a Gloggnitz és Maria Schutz között az S6-os út mellett, valamint a Spital és Semmering között található parkolókból ingyenesen használható transzferbuszokkal juthatnak el a világkupa-arénához.

Prospektusok a télisport-lehetőségekről és információk a régió szálláshelyeiről beszerezhetőek a Bécsi-Alpok Alsó-Ausztriában régió turisztikai hivatalánál, Schlossstraße 1, 2801 Katzelsdorf,
Tel.: 0043/2622 / 78960-0, www.wieneralpen.at

További információk a sí világkupáról: www.wsv-semmering.at és www.zauberberg.at .

A varázshegy Semmeringen rendezett sí világkupa időbeosztása:

2008. december 27.
  • 18.30 óra - rajtszámok kisorsolása Neunkirchen főterén
2008. december 28.
  • 10.30 óra - 1. futam óriás-műlesiklás
  • 13.30 óra - 2. futam óriás-műlesiklás
  • 18.15 óra - eredményhirdetés lézershow-val egybekötve
  • 18.30 óra - rajtszámok kisorsolása az éjszakai műlesikláshoz
2008. december 29.
  • 12.00 órától - szórakoztató programok
  • 15.30 óra - 1. futam éjszakai műlesiklás
  • 18.30 óra - 2. futam éjszakai műlesiklás
  • ezt követően - eredményhirdetés
KOMMENTEK

Szállástippek
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.