Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beszámoló a Hargitán rendezett családi síversenyről

2012.03.21. Magyari Tekla

Beszámoló a Hargitán rendezett családi síversenyről A család-, a sport- és a természetszeretet fontosságát hirdették március 11-én a 29. alkalommal megtartott Pro Familia Családi Síversenyen, melyet ezúttal is a Madarasi Hargitán rendeztek meg. Szikrázó napsütés és kiváló hangulat várta a 27 család 92 versenyzőjét.
Ahogyan azt több résztvevő is megjegyezte, azért találják nagyon jónak a rendezvényt, mert így átörökítődik több generáción keresztül a sport és a természet szeretete, a nagyszülők, szülők és unokák közös sportélménnyel lehetnek gazdagabbak, ugyanakkor a közös cél - a játékon és szórakozáson túl - a családi szálakat is erősíti. Amint azt egy apuka megjegyezte, azért is tartja fontosnak minden évben a Családi Síversenyen való részvételt, mert ez által gyermekei képet kapnak a fair play verseny élményéről, ugyanakkor megtanulnak a családdal együtt, közösen küzdeni a kitűzött célokért.

Azon családok esetében, ahol ötnél többen jelentkeztek, az öt legjobb eredményt vették figyelembe a verseny szervezői. Így a kétfős családok esetében a Deák páros végzett első helyen, a háromtagú családok mezőnyét a Sándor család nyerte, míg a négytagú családok mezőnyében a Kiss család bizonyult a legjobbnak. Az öt és annál több tagot számláló családok mezőnyében a Héjja család győzedelmeskedett. Az Imets családnak, akik az utóbbi három évben rendre nyerték a legnépesebb családnak járó vándorkupát, idén sem akadt ellenfele, így 2012-ben is náluk maradt a kupa.
A rendezvény szervezői ezúton is köszönik a támogatást a Merkúr Áruháznak, a Roseal R.T.-nek, és mindazoknak, akik hozzájárultak a nagy múltú verseny sikeréhez.

A Pro Familia Családi Síverseny egyike a legnagyobb hagyományokkal rendelkező Madarasi hargitai rendezvényeknek. A Családi Síversenyt még 1984-ben székelyudvarhelyi sízők kezdeményezték, és a sportszerető családok ünnepének szánták. Rendszerint a nőnaphoz legközelebb eső hétvégén tartják.

A verseny szabályzatát még akkor, 28 éve fektették le, s ma is aszerint versenyeznek a sportbarát családok. Bár alapvetően 2, 3, 4 és 5 tagú családok jelentkezését várják, az elmúlt 28 év alatt szép számmal indultak 7, 8, és 9 tagú csapatok is. A verseny közel három évtizede alatt a "népességi statisztikát" a Berki család vezette 9 taggal, őket követték az Elekesek és az Imetsek 8 fős családdal, az Orbánok és a Keszler család is 6 taggal versenyzett. A hagyományok szerint mindig a legnépesebb család viheti haza a vándorkupát.
A vándorkupa tulajdonosai, az Imetsek család
A vándorkupa tulajdonosai, az Imetsek család
Az elmúlt 28 évben mintegy 184 család vett részt a versenyen, köztük többen olyanok is, akik már húsznál is több alkalommal versenyeztek a Családi Síversenyen. A Kiss család például már 25 alkalommal indult, a Keszler család 22 éven keresztül versenyzett, de 20 alkalommal volt ott a Bartus család, 18 alkalommal a Kolumbánok, tizenötször versenyeztek eddig a Geréb család tagjai is. A szervezők nagy örömére nagyon sok olyan versenyző is akad, aki még gyerekként siklott a nyolcvanas években itt, és mára már saját gyerekeivel érkezik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.