Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Garmisch-Partenkirchen már vb-lázban ég

2010.07.05. 2010.09.10. Lipiczky Ágnes | frissítve: 2010.09.10.

Garmisch-Partenkirchen már vb-lázban ég Jövő februárban a németországi Garmisch-Partenkirchen ad otthont az alpesi sí világbajnokságnak. Már megkezdődött az online jegyárusítás, és ezzel együtt a gapa2011.com weboldal számos érdekességgel szolgál a világversennyel kapcsolatban.
A jelenkor egyik legnagyobb női sízője, Maria Riesch hazai környezetben gyarapíthatja világbajnoki aranyérmeinek számát, hiszen 2011. február 7. és 20. között a németországi Garmisch-Partenkirchen ad otthont az alpesi sí világbajnokságnak. Az eseményre már az idén nyáron megkezdődött a jegyárusítás, a belépők az összes müncheni értékesítőhelyen, valamint a www.gapa2011.com weboldalon is megvásárolhatóak. A Garmisch-Partenkirchen környékén élőket különleges akciókkal várják: a helyiek július 31-ig tíz százalékos kedvezménnyel válthatják meg a jegyeket a GaPa környéki irodákban, illetve a szervezőbizottság központjában (Eisstadion 1, Garmisch-Partenkirchen).

Megvan a 2011-es világbajnokság első díszvendége. Horst Seehofer bajor miniszterelnök a München 2018 iroda garmisch-partenkircheni megnyitóján fából készült sílécet kapott, amely bérletül szolgál a 2011-es alpesi sí világbajnokságra. „Nagyon örülök a meghívónak. Az alpesi sível akkor hagytam fel, amikor a gyerekeim megelőztek a pályán, de a világbajnokságra természetesen szívesen megyek, hogy buzdítsam a mi bajor sportolóinkat. Igyekszem maximálisan kihasználni ezt a bérletet és lehetőleg az összes versenyt megnézni” – mondta Seehofer miniszterelnök.
Peter Fischer, a vb-szervezőbizottság gazdasági igazgatója is nagyon örült a prominens díszvendégnek: „Horst Seehofer igazi talizmánja a sportolóinknak, ezt már a vancouveri téli olimpián is megmutatta. Bárhol megfordult, a bajor atléták érmet nyertek. Remélem, a világbajnokságon is így lesz.”
Garmisch-Partenkirchen polgármestere, a szervezőbizottság alelnöke, Thomas Schmid is épít a bajor miniszterelnök vonzerejére. „Az, hogy Horst Seehofer szurkolóként és nézőként is jelen lesz, mutatja, mennyire nagy jelentősége van a világbajnokságnak. Mindent megteszünk azért, hogy a 2018-as olimpiai pályázatot egy csúcsszínvonalú vb-rendezéssel támogassuk” – mondta Schmid a München 2018-as iroda GaPai megnyitóján.
Maria Riesch, Kathrin Hölzl és Viktoria Rebensburg számára elkezdődött a világbajnoki szezon. „A téli sportolókat nyáron képzik” mottó mellett a válogatott ászai május 23-ig Cipruson edzettek. Az izzadságos munkában Ga és Pa, a vb két kabalafigurája is támogatta a lányokat. A kerek hógolyóra hasonlító, kék, illetve piros sapkás figura az „Ünnepi játékok a havon” szlogennel Cipruson is felhívta a figyelmet a 2011-es esztendő legnagyobb téli eseményére.
Ga és Pa, a 2011-es alpesi sí vb két kabalafigurája
Ga és Pa, a 2011-es alpesi sí vb két kabalafigurája
További infó: http://www.gapa2011.com
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2010.11.18. 23:10
Ne feledkezzünk el Marlies Schild felépüléséről!
kovacspeter.ski | 2010.11.18. 23:13
Kathrin Zettel is ott lesz !
vofely | 2011.01.23. 22:12
Az Eurosport élőben és - eleddig egyedülálló módon - a HELYSZÍNRŐL (!) közvetít minden futamot, sőt esténként egy 15 perces összefoglalót sugároz. Nézzzzzzétek!!!!!
dankoz | 2011.01.25. 22:23
Sziasztok! De szeretnék elmenni a világbajnokságra amióta sz eszemet tudom imádom a téli sportokat, egyik nagy kedvencem Adam Malysz vagy Ted Ligety. Csak hát sajnos vmi visszatart:)) Remélem nagyon izgalmas lesz!!! Üdv: Danko

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.