Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordszámú látogató a Mátraszentistváni Síparkban

2009.02.25.

Minden idők legnagyobb létszámú vendégserege lepte el a február 21-22-i hétvégén a Síparkot. Két nap alatt több mint hétezer (!) vendég látogatott a Mátrába családostul és használta a pályákat valamint a park legújabb attrakcióját, a hócsúszdát.
A hétvégén megnyílt az ország legmagasabban fekvő hóágyúzott fekete pályája is.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetői obszervatóriuma szerint, 34 cm friss hó hullott a Mátrában. Ez a hómennyiség inspirálta a Mátraszentistváni Sípark tulajdonosait, hogy négy teljes napig hóágyúzzák a fekete - igen meredek - pályát.

Mivel önmagában a lehullott hó mennyisége nem alkalmas a síelésre - mert a profik egy nap alatt lesíelhetik a természetes havat a pálya felső szakaszairól - ezért újabb ötven cm tömör, pályagépekkel kezelt hóréteget varázsoltak a területre. Az időjárás kedvezőnek tűnik a következő két hétben. A hegyen egyik nap sem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet, így akár hétközben is lehet keményen csúszni a fekete pályán, gyakorlatilag sorbaállás nélkül.

A Sípark fekete pályája 580 méter hosszú és 146 méter szintemelkedéssel bír, szélessége 50 méter. Szlalom pályáról van szó, mely esélyes arra, hogy hazánk első, nemzetközileg is elismert, FIS pályája legyen. A hegy tetejére az új csákányos, valamint tányéros liftekkel lehet feljutni, melyek összesen óránként 2.000 síző kiszolgálását látják el.

A Sípark minden nap nyitva 9:30-16:30 óráig, hétvégén villanyfényes, esti sízéssel 21 óráig.

A sípályák állapotáról mindig friss információk található a www.sipark.hu honlapon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.