Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Freestyle fiesta lesz szombaton Mátraszentistvánon

Mátraszentistván - Sípark BIG AIR Photo session
2009. február 28. 14:00 - 21:00

2009.02.24. | Szerző: Gémesi Jóka
Freestyle fiesta lesz szombaton Mátraszentistvánon Február 28-án szombaton az ország legjobb snowboardosai és freeski versenyzői gyűlnek össze a mátraszentistváni Síparkban, ahol megépül egy eddig itthon nem látott méretű óriás ugrató. A Síparkban annyi hó esett az elmúlt napokban, hogy a feleslegből óriási dombokat túrtak a freestyleosok kedvéért.
A hazai snowboard és freeski versenyzők legjobbjai találkoznak szombaton a Síparkban, az ide épülő Big Air ugrató mindenkit ide vonz. Ekkora ugrásokat itthon eddig nem tudtak gyakorolni. A pályát Trso Lukacs ismertebben Lego építi, számítógépes tervei alapján a szöktető legalább 6 méter magas és közel 30 méter hosszú lesz, de a szélessége ami a a biztonságos beérkezést és hajmeresztő trükkök beadását teszi lehetővé is 10-15 méter. Lego a munkálatok kezdetekor már mondta hogy ilyen jó minőségű hóra nem számított, ahogy a ratrak a mélyebb rétegeket feltárja kiderül a gyártott műhó is jobb minőségű maradt, mint amit más hazai pályákon tapasztalt. "Ide most olyat építünk csak hóból, amit soha nem láttak még ebben az országban" nyilatkozta a freeski profi rozsynyói fiatalember.

A meghívott versenyzők között a hazai legjobbak szerepelnek a snowboardosoktól Lotfi Peiman, Karsai Viktor, Czéh-Tóth Máté, Koczka Gergő, Kövesdán Krisztián, Takács Bazsi és a régió legjobbja Ballagó Peti. Freeskiben fantasztikus trükköket várunk Bánkúti Bencétől, Csanaky Petitől, Vértes Janótól és a pályát tervező Trso Lukacs aka Legotól. 14 órától jam session indul a snowboard pályákon egészen 17 óráig folyamatosan ugrálnak a fiatalok, kis szünet után 19:00 - 21:00 között zajlik az esti forduló immár kivilágított pályán. A slope style elemek és a big air egyaránt használható minden regisztrált számára - lényeges, hogy csak saját felelősségre lehet indulni a megmérettetésen. A versenyben az lesz a legjobb akit a riderek egymás között megszavaznak, de kiosztanak egy közönség kedvence díjat is - így a nézők is hozzájárulnak a leglátványosabb trükkök serkentéséhez a hangjukkal.

Az Alpesi Club már az Atomic 2010-es sí modelljeit állítja ki látványosságként, a Burton Snowboards pedig a Learn to Ride program keretében snowboard tesztelésre ad lehetőséget és egész nap tanácsadással várja a hódeszkásokat. A snowboard kupa sorozat támogatója a Sprite Hotrite kóstoló akciójával és chill out sátor felépítésével teszi hangulatossá a versenyzők bemutatóit.
Basic info:
Rendezvény: Sípark BIG AIR Photo Session
Időpont: 2009. február 28. szombat, 14-től 21-ig
Helyszín: Mátraszentistván – Sípark 5-ös pálya (Snowboard Park)
Zenei program: DJ
Nevezési díj: Nincs
Web: www.sipark.hu

FIGYELEM! A rendezvényen mindenki csak saját felelősségére indulhat!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 213 vendég és 21 regisztrált felhasználó látogatja.