Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Snowkite avagy síelés/snowboard ernyővel

2005.10.14. | Frissítve: 2015.04.21. | Szerző: sielok.hu
A windsurf és a sárkányeregetés keresztezéséből keletkező kite-ot vegyítették a sível és a snowboarddal. A sport lényege, hogy a nyáron is használatos sárkányszerű felfújható kite ernyőt a síző, vagy snowboardos a biztonsági hevederrel a derekához erősíti, illetve a kezével tartja, irányítja.
Megfelelő szélerősség esetén nagy sebességet lehet vele elérni, kihasználva ezzel a hóval borított sík terepek előnyeit (pl. befagyott hóval fedett tavak, mezők, elhagyott repülőterek). Ezt a sportot szintén nem csak a hegyek között lehet űzni, hanem bárhol, ahol kellő szél, hómennyiség és sík terület áll rendelkezésre.

A világ legnagyobb snowkite versenye
Fórumunk Snowkite topikjában Landsurfer osztott meg legtöbb infót és videót.
"Nem célom távol, drágán szenvedni egy kis síelésért. Egy külföldi hagyományos sítúra árából már meg lehet venni a kite ernyőt és léceket, amiket több éven át használhatunk közeli havas, jeges terepeken, az olvadás után pedig vízen. Az igazi szabadság: rövid utazás után bárhol, sorban állás és beléptető kapuk nélkül ingyen síelni, akár a befagyott Velencei tavon, akár egy hófedte réten, felvonó nélkül. A hó és a jég szinte házhoz jön. A 2012-2013 szezonban 26 napot sikerült hókájtozni, de idén is túl vagyok már a 15 napon."
Tovább "Landsurfer" profil oldalára
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 62 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.