Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

300 fő részvételével zárult a Turizmus Síkupa

IV. Mondial Assitance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa

2015.01.20. | Szerző: sielok.hu
300 fő részvételével zárult a Turizmus Síkupa Immár 4. alkalommal rendezték meg a hazai turisztikai dolgozók nagyszabású sí- és snowboard rendezvényét. A helyszínválasztás ezúttal a szlovákiai Tátralomnic síterepére jutott, ahol több, mint 300 fő képviseltette magát az idegenforgalmi szakmából.
A rendezvény - nevével ellentétben - nem elsősorban a versenyzésről szólt, hanem arról, hogy a "szakmában" dolgozók egy élményekkel teli hosszú hétvégét tölthessenek el egymással. A résztvevők választhattak, hogy az aktív pihenést választják és idejüket sízéssel, snowboardozással, szánkózással, vagy esetleg túrázással töltsék, vagy pedig a relaxációt részesítik előnyben és részt vegyenek egy szaunaszeánszon, vagy szimplán felfedezzék gyalogosan a környék látnivalóit.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Idén először Szlovákiában rendezték meg a találkozót, ahol a kiemelkedően jó ár/érték aránynak köszönhetően hamar beteltek a helyek: 3 éj szállás a Grand Hotel Bellevue-ben, 2 napos Tátralomnic síbérlet, síoktatás, svédasztalos félpanziós ellátás, korlátlan wellness használat és a tengernyi program már 169 €-tól elérhető volt!

A sí- és snowboardversenyen több mint 80 fő állt rajtvonalhoz. A versenyt a Magyar Síakadémia szervezte meg. A kezdők részére mindkét sportágban ingyenes oktatást biztosítottak, ők külön csoportban mérhették össze a tudásukat a verseny során.
Akiben még maradt elég energia, esténként a szálloda bárjában ereszthette ki a megmaradt gőzt, ahol dj Buza Sándor húzta a "talpalávalót". Utolsó este a hétvége megkoronázásaként Tátralomnic híres-neves "Humno" fantázianevű Aprés Ski bárjában 100-nál is több hazánkfia képviselte a magyar virtust - a buli ezt követően egy 30-40 fős kemény mag részvételével még hajnalig tovább folytatódott a szálloda egyik lakosztályában.

Síelés Tátralomnicon

A Magas-Tátra szlovákiai oldalának legjelentősebb síközpontjában az utóbbi években hatalmas fejlesztések mentek végbe: számos új modern lift épült ide (négyüléses, hatüléses buborékos, nyolcüléses buborékos és kabinos), illetve több új enyhe lejtésű pályát is kialakítottak, így Lomnicot néhány éve már a kezdők és iskolás csoportok is előszeretettel látogatják. A haladók legnagyobb örömére ittjártunkkor nyitották meg a híres Lomnici-nyereg fekete pályáját, melyről be is számoltunk nemrégiben. Sajnos a rendkívül erős szél miatt a felső pályákra szállító lifteket ideiglenesen le kellett zárni, de az alsó szakaszok továbbra is síelhetőek maradtak.
Megunhatatlan, pazar kilátás tárul mindazok elé, akik fellátogatnak a Lomnici-csúcsra, amely 2634 méterével nem csak a Tátra, hanem az egész Kárpátok második legmagasabb pontja! Ide egy külön fizetős kis kabinos lifttel lehet feljutni a Kőpataki-tó (Skalnaté pleso) felől, ám érdemes elővételben jegyet vásárolni, mert a kis kapacitás miatt gyorsan elfogynak a szabad férőhelyek!
Aki nem szeretne lemaradni egy ilyen jó buliról jövőre sem, az figyelje a www.turizmus-sikupa.hu honlapját, idén ősszel már lehet jelentkezni a 2016-os rendezvényre, amely szintén Szlovákiában kerül majd megrendezésre. Fontos tudni, hogy nem csak a turizmusban dolgozók, hanem bárki más is részt vehet az utazáson.

A meghívást köszönjük a Szlovák Idegenforgalmi Hivatalnak!
A rendezvény támogatói / partnerei:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 5 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.