Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

300 fő részvételével zárult IV. Mondial Assitance Turizmus Síkupa

2015.01.20. sielok.hu

Immár 4. alkalommal rendezték meg a hazai turisztikai dolgozók nagyszabású sí- és snowboard rendezvényét. A helyszínválasztás ezúttal a szlovákiai Tátralomnic síterepére jutott, ahol több, mint 300 fő képviseltette magát az idegenforgalmi szakmából.
A rendezvény - nevével ellentétben - nem elsősorban a versenyzésről szólt, hanem arról, hogy a "szakmában" dolgozók egy élményekkel teli hosszú hétvégét tölthessenek el egymással. A résztvevők választhattak, hogy az aktív pihenést választják és idejüket sízéssel, snowboardozással, szánkózással, vagy esetleg túrázással töltsék, vagy pedig a relaxációt részesítik előnyben és részt vegyenek egy szaunaszeánszon, vagy szimplán felfedezzék gyalogosan a környék látnivalóit.
A sí- és snowboard kupa résztvevői
A sí- és snowboard kupa résztvevői
Idén először Szlovákiában rendezték meg a találkozót, ahol a kiemelkedően jó ár/érték aránynak köszönhetően hamar beteltek a helyek: 3 éj szállás a Grand Hotel Bellevue-ben, 2 napos Tátralomnic síbérlet, síoktatás, svédasztalos félpanziós ellátás, korlátlan wellness használat és a tengernyi program már 169 €-tól elérhető volt!

A sí- és snowboardversenyen több mint 80 fő állt rajtvonalhoz. A versenyt a Magyar Síakadémia szervezte meg. A kezdők részére mindkét sportágban ingyenes oktatást biztosítottak, ők külön csoportban mérhették össze a tudásukat a verseny során.
A legifjabb versenyzők
A legifjabb versenyzők
Akiben még maradt elég energia, esténként a szálloda bárjában ereszthette ki a megmaradt gőzt, ahol dj Buza Sándor húzta a "talpalávalót". Utolsó este a hétvége megkoronázásaként Tátralomnic híres-neves "Humno" fantázianevű Aprés Ski bárjában 100-nál is több hazánkfia képviselte a magyar virtust - a buli ezt követően egy 30-40 fős kemény mag részvételével még hajnalig tovább folytatódott a szálloda egyik lakosztályában.
A Humno bárban a dj pult egy ratrak "pilótafülkéjében" lett kialakítva - forrás: www.humnotatry.sk
A Humno bárban a dj pult egy ratrak "pilótafülkéjében" lett kialakítva - forrás: www.humnotatry.sk

Síelés Tátralomnicon

A Magas-Tátra szlovákiai oldalának legjelentősebb síközpontjában az utóbbi években hatalmas fejlesztések mentek végbe: számos új modern lift épült ide (négyüléses, hatüléses buborékos, nyolcüléses buborékos és kabinos), illetve több új enyhe lejtésű pályát is kialakítottak, így Lomnicot néhány éve már a kezdők és iskolás csoportok is előszeretettel látogatják. A haladók legnagyobb örömére ittjártunkkor nyitották meg a híres Lomnici-nyereg fekete pályáját, melyről be is számoltunk nemrégiben. Sajnos a rendkívül erős szél miatt a felső pályákra szállító lifteket ideiglenesen le kellett zárni, de az alsó szakaszok továbbra is síelhetőek maradtak.
Síelés verőfényes napsütésben: balról a Lomnici-nyereg pályája, középen pedig a Lomnici-csúcs látható
Síelés verőfényes napsütésben: balról a Lomnici-nyereg pályája, középen pedig a Lomnici-csúcs látható
Megunhatatlan, pazar kilátás tárul mindazok elé, akik fellátogatnak a Lomnici-csúcsra, amely 2634 méterével nem csak a Tátra, hanem az egész Kárpátok második legmagasabb pontja! Ide egy külön fizetős kis kabinos lifttel lehet feljutni a Kőpataki-tó (Skalnaté pleso) felől, ám érdemes elővételben jegyet vásárolni, mert a kis kapacitás miatt gyorsan elfogynak a szabad férőhelyek!
Kilátás a Lomnici-csúcs teraszáról
Kilátás a Lomnici-csúcs teraszáról
Aki nem szeretne lemaradni egy ilyen jó buliról jövőre sem, az figyelje a turizmus-sikupa.hu honlapját, idén ősszel már lehet jelentkezni a 2016-os rendezvényre, amely szintén Szlovákiában kerül majd megrendezésre. Fontos tudni, hogy nem csak a turizmusban dolgozók, hanem bárki más is részt vehet az utazáson.

A meghívást köszönjük a Szlovák Idegenforgalmi Hivatalnak!
A rendezvény támogatói / partnerei:
  • Mondial Assistance
  • Szlovák Idegenforgalmi Hivatal
  • Turisztikai Managerek Szövetsége
  • Turizmus Party Club:
  • Boci Travel
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.