Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonzáró sízés a Jasnán

2005. április 16-17.

2005.04.18. Wesselényi Andrea

Szezonzáró sízés a Jasnán Miközben Budapesten már virágba borultak a fák és a kávéházak teraszai megteltek a telet felejteni vágyó sütkérező emberekkel, addig a Chopok északon velünk együtt kitartó síelők és snowboardosok kis csapata használta ki a ritka hógazdag tél maradványait még őrző sípályákat.

KIHASZNÁLTUK A SZEZON UTOLSÓ NAPJAIT

Bár a környező erdők már zöldbe váltottak, és megáradt patakokban vadul törtet lefelé a fehér víz, a taposógépek munkájának köszönhetően a sípályákat szinte teljes szélességben kompakt hó borítja, igaz, állaga már vizes, kásás a plusz 5-10 fokban időnként eleredő eső miatt. Ennek ellenére jól sikerült a szezon utolsó sízése: kéz- és lábtörés nélkül megúsztuk, bár a Deressky kotol-ra felvivő tányéros felvonó - melynek nyomvonala helyenként sziklatömbökön és törpefenyőkön át vezetett - a léc kímélését szolgáló ugrásoknak köszönetően izzasztó, de annál izgalmasabb élményt jelentett azoknak, akik kipróbálták. Igaz, ezek már a szezon utolsó napjai voltak, hétfőn (április 18-án) bezárt a síközpont és megkezdődött a készülődés a közvetkező télre.
A 6-üléses Dopplemayr lift a Zahradky pályáknál
A 6-üléses Dopplemayr lift a Zahradky pályáknál
A hatszékes Doppelmayr más szögből nézve
A hatszékes Doppelmayr más szögből nézve

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Előző nap a hivatalos program részeként Richard Ortutay, a Jasná síközpont értékesítési igazgatója köszöntötte a magyar utazási irodákat és sajtót képviselő mintegy 25 fős csoportot. "Az idei télen a magyar vendégek száma nőtt legdinamikusabb mértékben" - jelentette ki az igazgató, ezzel is jelezve, miért szerveztek külön sajtótájékoztatót csoportunknak, melyen a társaság eredményeiről és jövőbeni terveiről hallhattunk prezentációt. Az itt kapott infók szerint 2005/2006-os szezonra várhatóan nem épül új felvonó, a legfőbb rövidtávú célok között a parkolási-közlekedési gondok megoldása, a szolgáltatások minőségének javítása és a programok színesítésre szerepel. Arra a kérdésre, hogy mikorra épül meg a déli és északi Chopok összeköttetés sajnos nem kaptunk egyértelmű választ, ehelyett az igazgató a terv megvalósításának nehézségeit ecsetelte. A csúcsra vezető sílift megépítéséhez a hegy tetején gyakorta uralkodó szélörvény miatt stabilan ellenálló kétkarú felvonóra van szükség, ami egyszerre vet fel technikai és anyagi problémákat. A terv mindenesetre az asztalon van, és mi csak reménykedhetünk, hogy előbb-utóbb lesz forrás és biztonságos megoldás sok síelő régi álmának megvalósítására.
Sajtótájékoztató a Hotel Grandban
Sajtótájékoztató a Hotel Grandban
Életkép a sajtótájékoztatóról
Életkép a sajtótájékoztatóról

HOTELMUSTRA JASNÁN

A négycsillagos Grand Hotelben tartott prezentáció után megtekintettük a Jasna síközpont tulajdonában lévő további szállodákat: az egykor csúcskategóriának számító, mára inkább autentikusan szocreál Liptovot, a legidelálisabb pályaszállásnak minősülő kétcsillagos Zahradkyt (itt csupán 22 euróba kerül egy kétágyas fürdős szoba - baráti ár!) és a Jasna legújabb "mintahoteljét" a Tri Studnicky (=három forrás) nevű szállodát. Ez utóbbiban igényes belsőépítészeti megoldásokat és romantikus zúgópatakra nyíló teraszos, kandallós luxuslakosztályokat csodálhattunk meg. A borsos árat (179 EUR / éj / VIP apartman) megfizetni tudó síelőket - lévén ez sajnos nem közvetlen pályaszállás - a szálloda kisbuszával szállítják a sípályákhoz és vissza.
Lakosztály a Tri Studnicky szállóban
Lakosztály a Tri Studnicky szállóban
Az ablakból nyíló kilátás
Az ablakból nyíló kilátás

JASNA; NEM CSAK TÉLEN

Vendéglátóink hangsúlyozták, hogy a Jasna térsége nem csak télen lehet vonzó, hiszen a Demjénfalvi-völgy számos olyan programlehetőséget kínál, ami bármely évszakban kielégíti az aktív pihenésre vágyók igényeit. A sportos életmódot kedvelők számára adott a rafting - élesben a Vág folyón vagy a mesterségesen kialakított tanpályán - , a kenuzás, a hegyikerékározási és túrázás lehetősége, de egyre népszerűbb a térségben az íjászat (erre külön pályát találunk a Liptov szálló mellett), a lovaglás, hegymászás és a siklóernyőzés. A kezdők számára hegymászó vagy paragliding tanfolyamokat is szerveznek. Aki itt üdül, kötelező programként iktassa be a térség két fő attrakcióját: a Demanova cseppkő- és jégbarlangot, valamint a télen-nyáron üzemelő Tatralandia Aquaparkot, de a Tarzania kalandvilág is jó délutáni szórakozás lehet családoknak, baráti társaságoknak, céges csapatoknak egyaránt.
Tatralandia Aquapark
Tatralandia Aquapark
Az Aquapark medencéje
Az Aquapark medencéje
Köszönjük az utat a Jasna magyarországi képviseletét ellátó Campus Club Utazási irodának, ahol az érdeklődők bővebb információt kapnak és kedvező áron szállást foglalhatnak a térségben.

SÍPÁLYA FOTÓK

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.