Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beszámoló a Pasaréti Síiskola lachtali sítáboráról

2012.01.05. T.M./ Pasaréti Síiskola

Hej-hó, sízni jó! Hej-hó, essen a hó! Síiskolánk gyakran emlegetett jelmondata meghozta hatását, idei első sítáborunkhoz biztosítva kiváló havat és sízési lehetőséget. "Igazi öröm volt látni ismét, ahogy a lelkes zöld-, sárga-, narancs- és kékmellényes manók ellepik a lachtali hegyoldalt"
Az indulás hetében már sokan figyelték aggódva a hó- és időjárás-jelentéseket, amit "Viki néni" ellenben rendszeresen hanyagol, mindenkit azzal nyugtatva, hogy "elég a hó és a jó idő akkor, ha már ott vagyunk". A 16-án időben indulóknak ez be is vált, már ami a jó időt illeti, mivel az esti órákban érkezőket már igazi téli idő fogadta: havazás, szél és némi hólánc szerelés, autó tologatás... Az első sínapra így remek hóviszonyok fogadtak minket.

"Igazi öröm volt látni ismét, ahogy a lelkes zöld-, sárga-, narancs- és kékmellényes manók ellepik a lachtali hegyoldalt" - jegyezte meg Viki. Sok gyerek, családias hangulat, jókedv és sok síelés jellemezte napjainkat. Csapataink még a néha zord, hideg szél ellenére is vidáman, csivitelve kígyóztak a hegyoldalon.
A napközbeni síelés után azt gondolnánk, mindenki inkább csak csendes pihenésre vágyik a meleg szobában, de nem a gyerekek, akik végtelen energiától téve tanúságot lelkesen vettek részt az uszodai játékokban, kézműves foglalkozásokon, társasjátékokban és mesenézésen.
A tábort záró korcsoportonkénti síversenyen mindenki szuperül teljesített!

"Köszönöm a gyerekeknek, szülőknek, oktatóknak ezt az igazán jó hangulatú, vidám síelést. Sok szép emléket vihetek idén haza karácsonyra!" - foglalta össze Viki az emlékezetes sítábort. Néhány gondolat az Ari Narikról, Vikitől:
Teljes létszám: 12 fő
Mottó: Mi a tuti, mi a jó? Csoki és a mogyoró!!!
Honnan tudom, hogy mindenki megvan és jönnek utánam? Ezt hallom hátulról: "Naaa ne előzzz!! Megelőőőzött! Hééé ott én voltaaaam!!" Persze mire hátranézek, addigra lezajlik a helyosztó mérkőzés és már tökéletes sorban kígyóznak utánam.
Kedvenc jelenet: Pálya szélén állva az egész csapat türelmesen várja Zétit, aki a meredekebb szakaszt nagyobb, biztonságosabb ívekben kanyarogva győzi le, miközben énekelget, dudorászik magában.

Amiket megtanultunk:
  • Egymásra odafigyelni, megvárni, segíteni, ha elesik valaki.
  • Tányéros lifttel egyedül liftezni, egyedül felállni
  • Pályán szép tömött sorokban közlekedni
  • Pálya jelzések, táblák figyelése (ezen még van mit gyakorolni)
  • A hómanók az erdőben laknak
Bea csapata, a Kékfény:
A csapatom 9 főből állt, 3 kissrácból és 6 kislányból. Első nap nagyon hideg volt, fújt erősen a szél és szakadt a hó. Az egyik kislány, Jázmin, aki általában nagyon sokat beszél egész nap, akkor meg se mukkant, annyira fázott! De aztán délutánra kapott még pár réteg ruhát és be nem állt a dumálókája! Legalább tudtam minden nap, hogy megvan!
Volt egy másik kissrácom, Andris, aki egyik nap egyik menetében megdöntötte az esések rekordját, ötször esett el!
Nagyon ügyesek voltak mindannyian, szerintem sokat fejlődtek a négy nap alatt, alig estek ki a felvonóból...! Szívesen látnám őket a versenycsapatunkban!!! Zöld Sárkányok, Sasa csapata
Zöld Sárkányok az igazán szabadszellemű elitalakulat. Kis csapatom létszáma állandóan változott, mivel számomra oly irigylésre méltóan, ha akartak, akkor délután csak durmoltak a faházakban az óriás gőzgombócok után. Korukat tekintve ugyan a legfiatalabbak, de valójában félelem nélküli ezeréves törpék, évszázadok alatt felgyülemlett huncutsággal és rafináltsággal megáldva. Mindezt alátámasztva kifejlesztettek "új liftezési technikákat" és "energiatakarékos lesiklási technikákat" amivel igazán színessé tették a pályán eltöltött időt.

A szőnyeglift használata egyszerű de az izgalmakat kereső csapatom pillanatok alatt megtalálta benne a kihívást, először csak forgolódtak és azért potyogtak ki, majd leguggolva gyűjtögették először csak a havat, majd egy rosszul sikerült mozdulat után egymást, kis kupacba. A csúcs Kornél volt a szőnyeg liften, aki freestyle kategóriában tette magasra a lécet: gyors pörgés-forgás után egy kis guggolás majd billenés balra, majd ezt korrigálva egy erőteljes mozdulattal vetette magát be fejjel a lift bal oldalán lévő gödörbe, a fakerítés és a lift közé, mindezt úgy, hogy kezeit a teste mellé szorította és mozdulatlanul, arccal a hóba ordított. A befejezést tekintve igazán ideális volt ez a póz, mert az égnek álló lábakal könnyen meg lehetett ragadni a liftre való visszaemeléshez.

Bogika pedig minden egyes tolókaros liftezés végén kiszállás címén méltóságteljesen foglalt helyet a sílift alatt, és kapkodás nélkül teljes lelki nyugalomban várta a felmentő sereget. Hello Yellow, Koko csapata
A Hello Yellow csapat tagjai 5-6(-7)? évesek, tudásuk alapján kishaladó csoport.
Az első nap a Kinder Lachtalon kezdődött de hamar kiderült, hogy a gyerekek ügyességi faktora túltesz a pálya adottságain ezért délutántól némi szülői segédlettel az ülőlifttel megközelíthető kék, hosszú pályán dolgoztunk.

A csapat napról napra ügyesebben gyűrte maga alá a pálya vadregényes, helyenként erősebb meredekségű és váltózó szélességű, ezáltal kissé nehezített hosszát. A sikeres fejlődés leginkább az egyes körök megtételének idejében volt tetten érhető, ami párosult a vagányabb arckifejezésekkel és a "menjünk az erdőbe" és a "lehet előzni?" felszólításokkal és kérésekkel. A gyerekek a zárónapon megrendezett versenyen elért jó eredményeikkel is bebizonyították, hogy az elmúlt napok gyakorlása sikeresen megerősítette és tovább fejlesztette már meglévő tudásukat és néhányan a szülői síelések alkalmával, már nehezebb pályák meghódítására is vállalkoztak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartementhaus Hochegg
Igényes apartmanok csendes helyen, Lachtaltól 4 km-re ingyenes buszos transzferrel a felvonókhoz! Szolgáltatások: reggeli, bár, finn szauna, infrakabin, pihenőszoba, ingyenes wi-fi a recepción.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Alpengasthof Tanzstatt csillagcsillagcsillagcsillag
A Lachtalban működő panzió, az Alpengasthof Tanzstatt egy családias hangulatú pályaszállás az F jelzésű sílift völgyállomásánál. A szálláson 2-6 fős igényesen berendezett szobák találhatóak. A vendégek kényelmét étterem, szauna, wifi internet és gyerek játszószoba biztosítja.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.